Bos Theaterproducties

bos Theaterproducties

Bos Theaterproducties
0 Bezoekers (0 stemmen)
Bezoekers waarderen dit artikel met:

Bos Theaterproducties is zeer divers in haar producties. Zo produceert Bos met regelmaat nieuw geschreven musicals, zoals AMANDLA! MANDELA de musical (over het leven van Nelson Mandela) en Hema de musical.

Over Bos Theaterproducties

Bos Theaterproducties werd in 1992 opgericht door Inge Bos. In eerste instantie was zij impresario voor verschillende cabaretgroepen en cabaretiers, maar in 1998 bracht zij haar eerste zelfgeproduceerde theatervoorstelling op de planken.

Dit was de voorstelling Figuranten, naar het gelijknamige boek van Arnon Grunberg. Vandaag de dag heeft Inge Bos ruimschoots haar sporen verdiend binnen de Nederlandse Theaterwereld.

Zo werden onder meer Zadelpijn en ander damesleed, De Aanslag, Knielen op een bed violen en Amadeus genomineerd voor de Toneelpublieksprijs.

Producties

Naast toneel en musical brengt Bos Theaterproducties muziek- en dansvoorstellingen uit binnen- en buitenland in de Nederlandse theaters. Paco Peña, Soweto Gospel Choir, LOUD! en One Night of Queen zijn hier voorbeelden van. Als impresariaat is Bos actief voor onder andere Plien & Bianca, NUHR, Peter Heerschop, Stef Bos en Joep Onderdelinden.

Ieder theaterseizoen brengt Bos nieuwe producties naar de theaters zoals;

Watskeburt de musicalWatskeburt?! de Musical

In de show Watskeburt?! – de musical worden de rollen van de leden van de Jeugd van Tegenwoordig gespeeld door poppen.

Lees meer over: Watskeburt?! de Musical

 

Daarnaast produceert Bos Theaterproducties ieder seizoen een echte vrouwenvoorstelling: Zadelpijn en ander damesleed, De Vagina Monologen en Powervrouwen zijn hier een voorbeeld van.

Ook vindt Inge Bos het belangrijk om nieuw talent, zoals Miss Molly & Me, Peter van Rooijen, Kim van Zeben en Yentl en de Boer, een kans te geven en heeft zij deze jonge talenten geadopteerd in haar stal.

Om nog meer sterren-in-de-dop ‘vlieguren’ te laten maken brengt Bos in 2014/2015 #aanstormend. Hierin kunnen zij in de grotere zalen een publiek opbouwen om verder de komen in hun carrière.

Bekijk de website van Bos Theaterproducties

Bos Theaterproducties
0 Bezoekers (0 stemmen)
Bezoekers waarderen dit artikel met:
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Toon meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht? Bekijk de mogelijkheden T: 0594-555013 E: administratie@caja-media.nl

Pin It on Pinterest

Deel pagina