Cabaretprijzen 2016 uitgereikt

Cabaretprijzen 2016 uitgereikt

Cabaretprijzen 2016 uitgereikt
0 Bezoekers (0 stemmen)
Bezoekers waarderen dit artikel met:

De cabaretprijzen zijn op 25 september in Den Haag uitgereikt in Diligentia. De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. De Neerlands Hoop is voor de meest belovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

Voordat de prijzen zijn uitgereikt zijn de genomineerden voor Poelifinario en Neerlandshoop al bekent gemaakt door de jury. Genomineerd voor de Poelifinario 2016 zijn Lebbis, Lenette van Dongen en Niet Uit Het Raam (NUHR) en Kommil Foo, Genomineerd voor Neerlands Hoop 2016 zijn Eva Crutzen, Tim Fransen en Yentl en de Boer.

Lees hier meer over de genomineerden voor de cabaretprijs

De jury

De Cabaretjury 2016 bestaat uit;

Voorzitter Jan Gras (directeur Agora Theater & Congrescentrum), Harry Kies (voormalig theaterproducent), Eveline Mol (programmeur, artistiek leider Cameretten), Joris Henquet (journalist), Katja Brenninkmeijer (programmeur De Meerse) en Ruud Kuper (directeur Rijswijkse Schouwburg).

De Poelifinario en Neerlands Hoop zijn door de VSCD in 2003 in het leven geroepen. Podiumkunstenaars dragen krachtig bij aan het kunstklimaat en zijn het hart van theaters en concertgebouwen. De prestaties van de posiumkunstenaars verdienen deze bijzondere aandacht. Dat is de reden dat de podia, welke verenigd zijn met de VSCD, en partners uit de sector elk jaar de podiumkunstenaars eren door het uitreiken van prijzen in verschillende genres voor de indrukwekkendste podiumprestaties. Niet iedere podiumkunstenaar wil hiervoor genominieerd zijn. Daarom heeft de jury dit jaar besloten, voorstellingen van makers die niet genomineerd willen worden buiten de selectie voor de Cabaretprijzen te houden.

De prijzen

De Poelifinario is de VSCD Cabaretprijs voor die theatermaker(s) met het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen.

De winnaar is: NUHR

NUHR

Cabaretgroep NUHR (Niet Uit Het Raam), heeft met ‘Draai Het Eens Om’ de Poelifinario gewonnen.

De VSCD cabaretjury: “Ensemblecabaret is op zijn best als er van alles speelt tussen de leden. Wanneer er onderlinge conflicten en machtsverhoudingen worden uitgespeeld ontstaat er spanning op het podium. In Draai het eens om gebeurt dat in extreme mate. Het leidt tot een vlijmscherp psychologisch portret van vier cabaretiers die elkaars beste vrienden zijn, warmte en vriendschap voor elkaar koesteren, maar ook hard kunnen botsen. Omdat er in deze voorstelling ook wordt gezinspeeld op een naderend einde van de groep lijkt het alsof de spelers niets te verliezen hebben en de definitieve balans van hun samenwerking kan worden opgemaakt.”

Het is de tweede keer dat NUHR bestaande uit Joep van Deudekom, Peter Heerschop, Viggo Waas en Eddie B. Wahr, de Poelifinario wint.

Lees hier meer over de voorstelling van NUHR

Neerlands Hoop is de VSCD Cabaretprijs voor die veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

De winnaar is: Tim Fransen

Tim FransenTim Fransen heeft met zijn voorstelling ‘Het failliet van de moderne tijd’ de Neerlands Hoop gewonnen.

De VSCD Cabaretjury: “De ambitie van Tim Fransen in zijn debuutvoorstelling is niet gering: aan de hand van de grote denkers uit zijn boekenkast onderneemt de 27-jarige Fransen een persoonlijke zoektocht naar de zin van het leven. […] Het filosofisch cabaret van Fransen zet je aan het denken, maar is tegelijk ook toegankelijk voor een breed publiek. Daarmee is het een enorme aanwinst voor het Nederlands cabaret.”

Lees hier meer over de voorstelling van Tim Fransen

Bron: VSCDZwarte Kat

Cabaretprijzen 2016 uitgereikt
0 Bezoekers (0 stemmen)
Bezoekers waarderen dit artikel met:
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Toon meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht? Bekijk de mogelijkheden T: 0594-555013 E: administratie@caja-media.nl

Pin It on Pinterest

Deel pagina