Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Chez Brood

Chez Brood

Chez Brood is een muzikale theatervoorstelling over het leven van zanger en kunstenaar Herman Brood (1946-2001). De voorstelling is een eerbetoon aan ’s lands grootste rock & roll-legende, die in 2001 overleed.

Herman Brood

Brood, de muzikant. Brood, de kunstenaar. Brood, de volstrekt unieke, creatieve geest die weigerde volwassen te worden. 2016 is het Herman Brood-jaar; de rock & roll-legende zou 70 geworden zijn. Vijftien jaar na het overlijden van zijn vriend schrijft Bart Chabot, in samenwerking met Xandra Brood, een eerlijk en liefdevol muzikaal portret waarin precaire onderwerpen niet worden gemeden.

Herman Brood schilderde, musiceerde, dichtte en leefde erop los met drank en drugs. Op 11 juli 2001 pleegde de kunstenaar en muzikant op 54-jarige leeftijd zelfmoord door van het dak te springen van het Hilton Hotel in Amsterdam.

Cast en Crew Chez Brood

In Chez BROOD zie je naast Herman gespeeld door Stefan Rokebrand ook een aantal hele belangrijke personen om hem heen; zijn vrouw, zijn moeder en zijn goede vrienden Jules en Bart, gespeeld door Owen Schumacher.

De cast bestaat uit;

  • Stefan Rokebrand
  • Owen Schumacher
  • Anne Lamsvelt
  • Owen Schumacher
  • Tibor Lukács
  • Rosa Reuten

Uiteraard komen hits als Saturday Night, Dope Sucks, Rock ‘n’ Roll Junkie en Never Be Clever voorbij, gespeeld door een live band onder leiding van niemand minder dan Jan Rot.

Xandra Brood, de weduwe van de rocklegende, is betrokken bij de voorstelling. Bart Chabot, die bevriend was met Brood en boeken en een biografie over hem schreef, is verantwoordelijk voor het script.

Acteur Victor Löw gaat met het stuk zijn regiedebuut aan.

Recensie Chez BroodRecensie Chez Brood

Wij waren in Emmen in Theater de Muzeval voor de voorstelling van Chez Brood.

Lees ook: Recensie Chez Brood

Speellijst Chez Brood

Chez BroodDeze voorstelling is afgelopen. Bart Chabot: “Herman wilde ooit nog een solovoorstelling maken. Die show zou ‘Chez BROOD’ gaan heten. Hij wilde voor het toneelgordijn gaan zitten en over zijn leven vertellen, als een kachel waaraan het publiek zich kon warmen.

Dat had hij zonder meer gekund, want je leefde op van hem. Na Hazes en Shaffy werd het de hoogste tijd voor een meeslepend document over Herman. Want dat heeft hij verdiend.”

Deze productie is van december 2015 t/m juni 2016 in de Nederlandse theaters te zien.

Bron: Bos Theaterproducties
Foto: N. Linssen en Anton Corbijn