Ciske de Rat de Musical

Ciske de Rat de Musical

Ciske de Rat de Musical behoort tot het Nederlands cultuurgoed en is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker.

Ciske de Rat de Musical

De musical gaat over het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske. De belevenissen van Cis de Man, gespeeld door Danny de Munk, de musical geeft een nieuwe dimensie aan dit oer-Hollandse verhaal.

In de musical wordt naast het verfilmde verhaal van de kleine Ciske, ook het verhaal van de volwassen Cis de Man verteld.

Cast Ciske de Rat

In deze musical speelt onder andere Danny de Munk de rol van Ciske.

Danny de Munk: “Ciske de Rat is mij heel dierbaar. Hij loopt als een rode draad door mijn leven. Als 12-jarig jongetje betekende de rol mijn grote doorbaak. Nu ben ik 45 en krijg ik opnieuw de Moeders Ciske de ratkans om in de huid te kruipen van de volwassen Ciske. Dit wordt echt de laatste keer dat ik Ciske zal spelen en dat maakt deze productie nu al heel bijzonder. Ik heb er ongelofelijk veel zin om Ciske nog één keer nieuw leven in te blazen!”

Naast Danny de Munk spelen Brigitte Nijman en Ellen Evers in de musical. Ellen Evers neemt de rol van Moeder Vrijmoeth op zich en Brigitte Nijman gaat Tante Jans, Ciske zijn stiefmoeder spelen. Lees hier meer over de hele cast.

Stage Entertainment

Ciske de Rat de Musical is een productie van Stage Entertainment. “Wij zijn er trots op dat Danny de Munk opnieuw in de huid van Ciske wil kruipen”, aldus Verlinde in een reactie. Eerder in 2007 nam Danny de Munk deze rol ook op zich.

Foto: Stef Nagel

Speellijst Ciske de Rat de Musical

Deze voorstelling is afgelopen.

 

 

 

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

[rwp-review id=”0″]

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link