Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

De Tweeling – Musical

De Tweeling - Musical

De Tweeling is een gloednieuwe Nederlandse musical gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Tessa de Loo.

Over de voorstelling De Tweeling

De Tweeling is een Nederlandse musical waarin het aangrijpende verhaal verteld wordt van de tweelingzusjes Lotte en Anna die op jonge leeftijd van elkaar gescheiden worden. De meiden groeien op in totaal verschillende werelden. Anna op de boerderij van haar Duitse oom waar ze haar hele leven hard moet werken voor anderen en Lotte in een Nederlands pleeggezin dat haar op het eerste gezicht alle kansen biedt. Anna groeit op in Duitsland, Lotte in Nederland.

Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog worden tegenstellingen alleen maar groter. Een strijd tussen het hart en het geweten van de zussen is het gevolg. De zussen missen elkaar maar het lukt hen vanwege de omstandigheden niet om contact met elkaar te houden. Anna trouwt met een SS-officier die aan het einde van de oorlog sneuvelt. Lotte’s verloofde wordt vermoord in Auschwitz. Na de oorlog probeert Anna nog één keer in contact te komen met haar tweelingzus. Maar kunnen ze het verleden overwinnen om elkaar weer te omarmen als zussen?

 

Speellijst de Tweeling

Deze voorstelling is afgelopen. Musical de Tweeling is vanaf oktober 2015 te zien in de theaters. De musical wordt eerst gespeeld in het DeLaMar Theater en zal daarna touren langs grote theaters in onder andere;

 

 

Castalbum Musical De Tweeling

Castalbum De TweelingHet castalbum van de Musical De Tweeling is vanaf nu verkrijgbaar. Ilse DeLange en JB Meijers schreven de muziek en zijn samen met Daniel Lohues verantwoordelijk voor de liedteksten.

Voor Ilse de Lange is het de eerste keer dat ze haar talent inzette voor een musical, en niet onverdienstelijk!

Voor het werk voor De Tweeling ontving het duo al een nominatie voor een Musical Award voor Beste Muziek/Arrangementen. Op het castalbum staan alle 18 songs uit de musical.

Stichting Theateralliantie – Vfonds – Cook a Dream

De Stichting Theateralliantie is door Joop en Janine van den Ende opgericht om grootschalige, bijzondere theaterproducties uit binnen- en buitenland mogelijk te maken in de theaters in Nederland. De musical De Tweeling wordt gepresenteerd door Stichting Theateralliantie en Cook a Dream en mede mogelijk gemaakt door het vfonds.

In seizoen 2014-2015 presenteerde de stichting haar eerste voorstelling namelijk War Horse.

Bron: De La Mar