Hoofdrolspelers Dragan Bakema en Noortje Herlaar, uit de Bowie-musical Lazarus, hebben deze week een bijzondere lichtprojectie van David Bowie onthuld op het Leidseplein in Amsterdam.

David Bowie zou deze week 73 jaar zijn geworden. Bovendien is het deze week, op 10 januari, 4 jaar geleden dat de popster overleed. De poplegende overleed een maand na de wereldpremière van zijn musical Lazarus. De voorstelling wordt beschouwd als zijn laatste meesterwerk en is momenteel met veel succes te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam. Rondom de musical worden deze week bijzondere activiteiten georganiseerd.

Lees meer over de Bowie-musical Lazarus

Het grootse eerbetoon aan de popster is tot en met zondag 12 januari 2020 te zien op het Hirsch-gebouw op het Leidseplein.

Fotoserie Bowie in Concert

Tijdens de speelperiode van Lazarus kun je in het DeLaMar Theater tevens genieten van een exclusieve fototentoonstelling. De 15 unieke foto’s van de wereldster, gemaakt door concert- en royaltyfotograaf Bernard Rübsamen, zijn gemaakt in Nederland, tijdens de concerten van David Bowie. De collectie is samengesteld door Rübsamen en Janine van den Ende en bevat front row foto’s van Bowie tijdens de ‘Glass Spider Tour’ tot aan de ‘Outside Summer Festivals Tour’. Dit is de eerste keer dat de foto’s worden geëxposeerd.

“Bowie was geweldig om te fotograferen”, aldus Rübsamen

Rübsamen heeft onder andere Tina Turner, Michael Jackson en leden van het koninklijk huis gefotografeerd, maar de foto’s van Bowie hebben een speciaal plekje in zijn hart. 

De Bowie-musical Lazarus is, evenals de fototentoonstelling nog te zien tot en met zondag 5 april in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link