Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Het meisje met het rode haar

Het meisje met het rode haar

Het meisje met het rode haar gebaseerd op het boek van Theun de Vries te zien in veel Nederlandse theaters.

Het verhaal

Jannetje Johanna (Hannie) Schaft, ook wel bekend onder haar bijnaam ‘Het meisje met het rode haar’, was een Nederlandse verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog nam zij actief deel aan het verzet en hielp daarbij onderduikers met gestolen bonkaarten en persoonsbewijzen.

Ook pleegde ze verschillende aanslagen op Duitsers, collaborateurs en landverraders. Aan het eind van de oorlog werd Hannie gearresteerd en op 17 april 1945, slechts enkele weken voor de bevrijding, geëxecuteerd in de duinen bij Bloemendaal.

Cast Het meisje met het rode haar.

De Hoofdrol van Hannie ( Schaft ) word gespeeld door Roos van Erkel. Roos speelde onder andere in Moeder ik wil bij de Revueen ‘Hoe Overleef ik’. Daarnaast Speelt Jim Bakkum de verzetsstrijder Hugo en Sjoerd Pleijsier is zien als vader Schaft. Joke de Kruijf gaat de moeder van Hannie Schaft spelen en Stefan de Kogel voegt zich ook toe aan de cast van de voorstelling. Jim Bakkum was onlangs nog te zien in de musical Hartsvrienden.

Boeken en films

Over haar leven zijn verschillende boeken en films verschenen. Deze voorstelling is mede gebaseerd op het gelijknamige boek van Theun de Vries, net als destijds de uiterst succesvolle filmversie met actrice Renée Soutendijk in de hoofdrol.

Het script is van Allard Blom, de muziek is van Tom Bakker en de regie is in handen van Paul van Ewijk.

Speellijst Het meisje met het rode haar

In oktober 2015 vond de première plaats in Staddschouwburg Haarlem waarna deze productie door heel Nederland reisde langs diverse theaters.

Deze voorstelling is reeds afgelopen.

Bron: DommelGraaf & Cornelissen

dommelgraaf entertainment

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment

DommelGraaf & Cornelissen produceert ieder theaterseizoen meerdere voorstellingen.

Lees meer over Dommelgraaf & Cornellissen Entertainment

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.