Het Toneel Speelt - Een Sneeuw

Een Sneeuw is een Nederlandse toneelklassieker.

De voorstelling Een Sneeuw

Scene Een sneeuwEr wordt een verjaardag gevierd van een man die niet kan praten. Misschien zijn laatste verjaardag. Maar daarover praat niemand. Zijn vrouw organiseert nog een fijne bootreis met z’n tweetjes naar het hoge noorden. Er is meer waarover niet gepraat wordt. Over de herinneringen aan het kamp in Indië bijvoorbeeld. En dan is er de generatie die de oorlog niet heeft meegemaakt. Zij hebben een leven dat beheerst wordt door een verleden dat niet van hun is. De laatste oorlog is een doem over alles wat gezegd en vooral niet gezegd wordt. En iedereen in Een Sneeuw verlangt naar troost.

Cast Een Sneeuw

De voorstelling wordt gespeeld door een indrukwekkende cast.

  • Anne Wil Blankers – Mevrouw Quint
  • Joop Keesmaat – Panda
  • Marisa van Eyle – Mia, de dochter van Quint
  • Bart Klever – Frederik, de zoon van Quint
  • Benja Bruijning – Thomas, een zoon van Mia
  • David Heijmans – Kaspar, zoon van Frederik
  • Carine Crutzen – Bibi, ex-vrouw van Frederik
  • Fockeline Ouwerkerk – Josée, vriendin van Frederik
  • Anne Lamsvelt – Jeanette, vrouw van Thomas

Regie van Mette Bouhuijs

Willem Jan Otten

Een Sneeuw (1983) van Willem Jan Otten is één van onze meest gespeelde Nederlandse toneelstukken van na de oorlog. Het Toneel Speelt neemt het stuk voor de tweede keer op het repertoire. Willem Jan Otten ontving in mei 2014 de PC Hooftprijs voor zijn essayistiek, maar eigenlijk wordt hij gelauwerd voor zijn gehele oeuvre en dus ook voor zijn toneelstukken, waarvan Een sneeuw, Braambos en Alexander door Het Toneel Speelt zijn opgevoerd.

Recentelijk verscheen Droomportaal, zijn nieuwe bundel verhalende essays, bij uitgeverij van Oorschot.

Speellijst

De Première was 10 januari 2015 in de Stadsschouwburg Amsterdam waarna de cast naar meerdere theaters reist met de voorstelling Een Sneeuw. Het is mogelijk dat er in de loop van het jaar nog nieuwe voorstellingen worden toegevoegd of dat sommige voorstellingen worden geannuleerd. Wij raden u daarom aan om voor de meest actuele informatie altijd op de website van de artiest of de producent te kijken.

Bron: Het Toneel Speelt

[rwp-review id="0"]

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link