Internationaal Danstheater – Crazy Blues

Internationaal Danstheater - Crazy Blues

Internationaal Danstheater – Crazy Blues
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Internationaal Danstheater – Crazy Blues. “Blues means what milk does to a baby. Blues is what the spirit is to a minister. We sing the blues because our hearts have been disturbed. But when you sing the blues, let it be classy.” (Alberta Hunter, 1977)

Over de voorstelling Crazy Blues

In de dansvoorstelling Crazy Blues brengt het Internationaal Danstheater, met choreograaf Neel Verdoorn en componist/muzikaal leider Micha Molthoff, een eerbetoon aan het prachtige repertoire van Blueswomen in het bijzonder en de Blues in het algemeen. De dansers van het Internationaal Danstheater worden in deze voorstelling uitgedaagd om uiting te geven aan hun diepste- en persoonlijk gevoelde motivatie om te bewegen. Net zoals de stem van de blues vaak rauwe, donkere regionen opzoekt, zullen de dansers hun uiterste fysieke grenzen opzoeken. De dansers worden live begeleid door de bijzondere stem van zangeres en actrice Joy Wielkens.

De Blues

De Blues kent vele variaties en gezichten. Vanuit de ‘deep South’ in de V.S. heeft het zich ontwikkeld tot een muziek- én dansvorm die ruimte gaf aan het uiten van gevoelens. Alleen door te dansen en te zingen konden de slaven op de katoenplantages de erbarmelijke omstandigheden waarin ze leefden, overleven. Dansen en muziek maken met elkaar of alleen, met of zonder instrumenten, was voor hen vaak de enige manier om hun lijden uit te drukken en te verzachten. Kenmerkend voor alle stijlen en variaties waarin de Blues-dance zich heeft ontwikkeld, is de atletische en geaarde manier van bewegen: lichaamsdelen lijken los van elkaar te bewegen, ze isoleren zich en leiden een eigen leven.

Bron: INT Danstheater
Foto: Carin Verbruggen

 

Internationaal Danstheater – Crazy Blues
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link