LEEF!

LEEF!

LEEF!
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

LEEF! is gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Maaskant. Actrice Jamie Grant speelt in het voorjaar van 2016 de solovoorstelling LEEF!

LEEF!

Op haar vijftiende krijgt Laura de diagnose kanker. Even lijkt een operatie in combinatie met chemo haar toch nog een toekomst te geven, maar als de ziekte tegen haar twintigste in ongeneeslijke vorm opnieuw de kop opsteekt, maakt ze een opvallende keuze: Laura kiest niet voor levensverlengende behandelingen, maar voor kwaliteit van leven. Laura beseft dat ze door haar ziekte nooit zal trouwen. Wel is ze trouw aan zichzelf. Omdat ze het leven nog volop wil vieren, besluit ze een huwelijk met zichzelf aan te gaan. Op de avond voor het feest neemt ze nog één keer haar speech door.

Boek LEEF!

LEEF! is gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Maaskant en is een solovoorstelling die onverbloemd gaat over het leven met kanker, maar vooral over het leven zelf. Maaskant schreef een boek over de inzichten die zij opdeed toen bij haar op haar vijftiende een vorm van kanker werd vastgesteld. Na een intensief behandeltraject lijkt ze genezen, en pakt haar leven weer op. Ze maakt haar vwo af en gaat studeren in Amsterdam. Maar dan keert de kanker na vier jaar terug. De prognose is onzeker, haar levensverwachting beperkt.

Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucketlist, maar ‘gewoon’, met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura’s ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is ‘in goud veranderd’.

Cast LEEF!

LEEF! wordt een solovoorstelling die onverbloemd gaat over het leven met kanker, maar ook over leven in het nu en optimaal genieten.

Spel: Jamie Grant

Janie Grant LEEFJamie Grant, bekend van o.a. de tv-series Flikken Maastricht en In Therapie, speelt de rol van de twintigjarige ernstig zieke Laura Maaskant, die besluit zichzelf niet te laten behandelen maar optimaal te genieten van de tijd die haar nog gegeven is.

[gap height=”10″]
Regie: Benno Hoogveld
Script: Marc Veerkamp
Lichtontwerp: Mike den Ottolander
Techniek: Joey Buddenberg
Producent: Merel Ooms

Bron: De Productiebrigade

LEEF!
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link