Mini & Maxi NU!

Mini & Maxi NU!

Mini & Maxi, ze zijn de Godfather of Soul, de Grootmeesters van het Muzikale Variété.

Mini en Maxi

Er is maar één verschil Mini en Maxi zijn nog springlevend. En ze zijn zeer zeker klaar om weer samen op te treden. Karel de Rooij en Peter de Jong zijn te zien met een nieuw theaterprogramma getiteld Mini & Maxi NU!

NU!

scene foto Leo van VelzenIn Mini & Maxi NU! gebruiken de heren de opgedane ervaringen van de afgelopen 10 jaar als coach en mentor van variététalent zoals de Ashton Brothers, Percossa, Eric Koller, Wëreldbänd en hun hoofdrollen in de theaterhit Wachten op Godot van Samuel Beckett om hun gouden repertoire in verfriste vorm opnieuw uit te brengen. De zin om te spelen bij beide heren is groter dan ooit. De afgelopen maanden leek alles ook op zijn plek te vallen; inspiratie, conditie en locatie.

Diverse gesprekken, waaronder met vaste regisseur Jos Thie (o.a. Armin van Buuren, Jochem Myjer) gaven de winnaars van de Zilveren Roos van Montreux, Blijvend Applaus Prijs, de Johan Kaart Prijs en de Toon Hermans Award het laatste zetje en het vertrouwen om weer als Mini&Maxi het theater in te gaan.

Mini & Maxi: 50 jaar samen in het theater!

Karel de Rooij en Peter de Jong, bekend als het legendarische duo Mini & Maxi, staan al 50 jaar samen op de planken. Met hun onnavolgbare mix van fysieke humor en muzikale hoogstandjes creëerden ze een geheel eigen genre; muzikaal variété, waarmee ze al jaren aan de top staan. Dit unieke jubileum wordt gevierd met een speciale feestelijke voorstelling op 13 mei a.s. in het oude Luxor Theater te Rotterdam. Op deze avond spelen de heren voor de allerlaatste keer hun succesvoorstelling NU!, aansluitend worden zij verrast met een show door artiesten die geïnspireerd zijn door hun werk.

Op 13 mei 1967 kopte het AD: ‘Karel de Rooij en Peter de Jong geselecteerd voor het Dorus Cabaret van Tom Manders in Rotterdam’. Dat is waar het allemaal begon. Wat volgde was een reeks internationaal succesvolle en spraakmakende voorstellingen, zoals Sprakeloos, Scherzo, Split en Het Concert. Met deze laatste show wonnen zij in 1987 zelfs de Zilveren Roos op het televisiefestival van Montreux. Van Rusland tot Amerika en van Taiwan tot Nieuw-Zeeland, iedereen maakte kennis met de specifieke en unieke vorm van humor en muziek van Mini & Maxi. Exact vijftig jaar later staan de twee rasartiesten nog steeds samen op het podium; een unicum! Een paar jaar geleden besloten Karel en Peter nog één mooi slotakkoord te maken. Met groot succes, want twee seizoenen lang speelden zij avond aan avond voor uitverkochte zalen met Mini & Maxi NU!.

Inspirators en innovators

In de afgelopen jaren hebben Mini & Maxi met hun vakmanschap en ervaring veel nieuw talent begeleid en opgeleid, zoals o.a. The Ashton Brothers, de Wërelbänd, Eric Koller en Percossa. Ook vonden ze zichzelf steeds opnieuw uit en speelden ze in toneelproducties als Samuel Becketts Wachten op Godot bij het Nationale Toneel, The Sunshine Boys van Neil Simon, De ingebeelde Zieke van Molière met o.a. Loes Luca en Paul R. Kooij en Don Quichot bij het Nationale Ballet. In seizoen 2017-2018 nemen zij opnieuw de rollen van Don Quichot en Sancho Panza op zich.

Bron: Senf

Speellijst Mini & Maxi NU!

Deze voorstelling is afgelopen.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

[rwp-review id=”0″]

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link