Nominaties Annie M.G. Schmidt 2020 bekend gemaakt

Deze week zijn in het radioprogramma Volgspot van Radio 5 de nominaties bekend gemaakt voor de prestigieuze Annie M.G. Schmidt 2020 voor Beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied. Een initiatief van Stichting Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Nominaties Annie M.G. Schmidt 2020 bekend gemaakt

De genomineerden zijn Alex Klaasen, Arjen Lubach, Brigitte Kaandorp, Kiki Schippers, Mike Boddé en Yvonne van den Eerenbeemt. 

Arjen Lubach sleept een nominatie in de wacht voor het nummer ‘Beter in bed’, waarin hij verwijst naar de voorman van het Forum voor Democratie. Alex Klaasen is genomineerd voor het nummer ‘Gewoon opnieuw’ uit de succesvoorstelling Showponies 2. Kiki Schippers is genomineerd voor het nummer ‘Dorp’ uit haar theaterprogramma WAAR, waarmee ze tot en met 11 april 2020 door Nederland tourt. Brigitte Kaandorp won in 2010 met het nummer ‘Lente’ en is nu genomineerd voor het nummer ‘Het is gebeurd’ uit de voorstelling Eh… Mike Boddé is genomineerd voor de ‘Ik dacht dat jij het was’ uit Gewoon zichzelf en Yvonne van den Eerenbeemt sleept een nominatie in de wacht voor ‘La Fin’ uit Bronst. 

Op 30 maart wordt tijdens de opening van het Amsterdams Kleinkunst Festival de winnaar bekend gemaakt in Theater Bellevue in Amsterdam. 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link