Puppet International Festival genomineerd voor Drentse Anjer Prijs

Het spraakmakende poppen- en objectentheaterfestival Puppet International is genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs

Puppet International genomineerd voor Drentse Anjer Prijs

Het festival voor poppen- en objectentheater in Meppel; Puppet International is genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs van het Cultuurfonds Drenthe.

‘Het is bewonderenswaardig hoe het festival in Meppel zich als een niche binnen de kunsten zowel artistiek als geografisch op de kaart heeft weten te zetten’, aldus Cultuurfonds Drenthe.

Het festival viert dit jaar een jubileumjaar, met de 15e editie van het festival en tevens het dertigjarig bestaan. In die dertig jaar is het festival uitgegroeid van een plaatselijk poppenspelfestival, tot een festival van nationale en internationale allure.

‘Wij zijn enorm trots dat wij in dit jubileumjaar deze nominatie mogen ontvangen’, aldus artistiek leider Elly Bakker.

De laatste editie in 2018 bevatte zo’n 250 voorstellingen in vijf dagen, trok 10.000 bezoekers en meer dan 100 (inter)nationale professionals, bestaande uit zowel makers als programmeurs van collega-festivals uit heel Europa. Tijdens het festival worden de beste Europese voorstellingen getoond en wordt er een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het genre poppen- en objectenspel, door jonge makers een podium te bieden en hen te ondersteunen.

Drentse Anjer Prijs

De Drentse Anjer Prijs wordt jaarlijks uitgereikt om het belang en de kracht van samenwerking in de culturele sector te benadrukken. Naast Puppet International zijn ook het Drents Jeugd Orkest en de Vereniging Plaatselijk Belang Valthe genomineerd. Op 20 april 2020 wordt de prijs uitgereikt door commissaris van de Koning en voorzitter van Cultuurfonds Drenthe, mevrouw J. Klijnsma. De prijs bestaat uit een bedrag van €5.000.

Het Puppet International Festival vindt plaats van 14 tot en met 18 oktober 2020 in Meppel. 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link