Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Robert Long Musical

Robert Long Musical

Robert Long Musical van Stage Entertainment in de Nederlands theaters. De voorstelling concentreert zich op de vriendschap van Long met Leen Jongewaard. Het tweetal maakte in de jaren tachtig samen een aantal theaterproducties. De musical is gemaakt door schrijver Dick van den Heuvel en regisseur Peter de Baan, dit tweetal waren eerder ook verantwoordelijk voor de theater hit Ramses.

Zijn liedjes, zijn leven

In de vroege jaren tachtig gaan Robert Long en Leen Jongewaard, de één een bejubelde zanger, de ander een gevierd acteur, een spraakmakende samenwerking aan. Hun drie hondsbrutale, scandaleuze en grensverleggende shows doen het bedeesde Nederlandse theater op zijn grondvesten trillen.

Tijdens de voorbereiding van hun derde show lijken echter alle heilige huisjes omgetrapt, al het vuil gespoten en een artistieke impasse dreigt. Naarstig op zoek naar materiaal voor nieuw repertoire duiken Long en Leen ten einde raad in hun verleden. Maar dan komen onthutsende feiten boven die hun samenwerking, hun succes en uiteindelijk hun vriendschap in een ander, ontluisterend licht zetten.

Robert Long

Robert Long (1943-2006) was een openlijk homoseksuele zanger, schrijver, cabaretier en presentator. De zanger schreef vaak felle liedjes waarin hij duidelijk een statement maakte: hij was stellig voor het milieu en seksuele tolerantie en tegen het kapitaal, de kerk en hypocrisie. Robert Long maakte tientallen albums en kreeg diverse prijzen, waaronder zes Edisons en een Gouden Harp. Zijn eerste Nederlandstalige album Vroeger of later uit 1974 stond 118 weken in de hitlijsten.

Robert Long had zijn grootste hits met nummers als Iedereen doet het, Flink zijn en Vanmorgen vloog ze nog. Voor de VARA presenteerde de zanger jarenlang het programma Tien voor taal. Long stierf eind 2006 aan de gevolgen van buikvlieskanker.

Cast Robert Long

Paul Groot die ook onder andere te zien is in de musical Sonneveld gaat de hoofdrol spelen. De rol van Leen Jongewaard wordt gespeeld door Jeremy Baker en Margreet Boersbroek speelt Carolien.

Speellijst Robert Long Musical

Deze voorstelling is afgelopen.

In het theaterseizoen 2015-2016 is de musical in de Nederlandse theaters te zien, waaronder in;

Robert Long; een meeslepende musical over vroeger, vrijheid, verlatingsangst, verraad en de verrukkelijke songs van de onnavolgbare Robert Long.

Bron: Stage Entertainment