Theater De Vier Pelikanen – Leeuwarden

Tweebaksmarkt 48, 8911 KX Leeuwarden | 058 – 212 77 87 | Google maps

De vier Pelikanen Leeuwarden

Theater De vier Pelikanen is een prachtig theater in Amsterdamse Jugendstil, gevestigd in de Culturele Hoofdstad van 2018: Leeuwarden.

In 1904 is het gebouwd als bijkantoor voor De Utrecht Verzekeringen, ontworpen door de architecten Staal en Kropholler. Pas sinds september 2013 wordt het gebouw gebruikt als theater. Het is het kleinste Jugendstil theater van Europa.

Gebouw theater De Vier Pelikanen

Het is een adembenemend gebouw, met kleurrijke glas-in-loodramen, bloem- en bladmotieven, spreuken op deuren en plafonds en een mozaïekvloer bij de entree. De naam Vier Pelikanen komt van het opvallende beeld van Joseph Mendes da Costa dat op het dak pronkt.

Voed De vier Pelikanen

Dit unieke theater ontvangt geen subsidie en daarom is elke bijdrage welkom, hoe klein ook. Met uw bijdrage kan het theater programmeren, nieuwe activiteiten opzetten en exposities organiseren.

Vrienden van het theater worden altijd als eerste op de hoogte gesteld van de nieuwe programmering. Zij krijgen korting op toegangskaartjes. Stichting De vier Pelikanen heeft een Culturele Anbi status.

Lunches, diners en theaterdiners in De Vier Pelikanen

De vier Pelikanen organiseert in samenwerking met Van Ravesteijn Theater & Events speciale theaterdiners. Een combi van voorstelling en diner. Tussen de gangen door wordt de productie gespeeld. Aanrader: Anna & Us Heit.

Het indrukwekkende verhaal over de komst van de eerste Nassaus naar Friesland. Maar u kunt ook kiezen voor cabaret, lezingen en muziek. Dit theater is groots in kleinschaligheid.

Agenda de Vier Pelikanen

Inspiratie is het steekwoord van De vier Pelikanen. U kunt hier genieten van theaterdiners, kindertheater, exposities, kleine concerten, lezingen, workshops en cabaret.

Er zijn maximaal 33 zitplaatsen. U bent van harte welkom dit theater tijdens kantooruren te bezoeken! U kunt hiervoor een afspraak maken. De directeur, Jan-Dirk van Ravesteijn, zal u er alles over vertellen.

bekijk-de-programmering

 

 

Op zoek naar meer video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Contactgegevens Theater De Vier Pelikanen

Tweebaksmarkt 48 8911 KX Leeuwarden
Telefoon: 058 – 212 77 87
E-mail: info@devierpelikanen.nl
Website

Hoe beoordeel jij dit theater?

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link