Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Toneelvoorstelling Sweeney Todd

Toneelvoorstelling Sweeney Todd

A musical thriller in two acts (1979), libretto van Hugh Weeler met liedteksten van de componist naar het gelijknamige toneelstuk van Christopher Bond.

Sweeney Todd is een ‘musical thriller’ van Stephen Sondheim over het sinistere verbond tussen een Londense pasteienbakster en een bloeddorstige barbier…

Stephen Sondheim wordt gerekend tot de beste makers van muziektheaterstukken in de twintigste eeuw. Zijn werken worden vaak achteloos ‘musicals’ genoemd, maar de complexe, diepgaande liedteksten en dito muziek stellen hoge eisen aan de uitvoerenden en ontstijgen het niveau van de vaak op effect geschreven stukken in dat genre.

In de ons omringende landen is Sweeney Todd niet voor niets al vaker met succes uitgevoerd in operahuizen van naam.

Nicolas Mansfield over Sweeney Todd: “Wanneer Sondheim in de achttiende of negentiende eeuw had geleefd, zouden we zijn werken Singspiel genoemd hebben, of operette.’

Operette

Sweeney Todd is in feite een inktzwarte operette die perfect past in het repertoire van de Nederlandse Reisopera. Naast volbloed operazangers als Dale Duesing en Nina Lejderman ontmoeten we in deze cast ook zangers en acteurs die hun sporen hebben verdiend in andere theatergenres zoals Sanne Wallis de Vries en Doris Baaten, vooral ook omdat de personages van Sondheim daarom vragen.

Het geheel wordt begeleid door een klassiek symfonieorkest, waarmee het symfonische aspect van Sondheims muziek recht wordt gedaan. De muzikale leiding is in handen van Jeroen Sleyfer die veel ervaring heeft met diverse vormen van muziektheater.”

In het artistieke team vallen twee namen onmiddellijk op: die van regisseur Marcel Sijm en decorontwerper Marc Warning. Zij werkten bij de Reisopera al eerder aan Micha Hamels tragische operette Snow White en zij zijn als geen ander in staat de wereld van Sondheim te presenteren aan het publiek van de Nederlandse Reisopera.

Gerenommeerde ontwerpers als Wojciech Dziedzic en Marc Heinz brengen hun eigen expertise op het gebied van kostuums en licht in.

Nicolas Mansfield: “De Reisopera ziet het als zijn taak om zijn repertoire uit te breiden” Trouwe bezoekers en liefhebbers van opera ontdekken nieuwe werken van hoge kwaliteit en beginners op het gebied van opera kunnen kennis maken met werken die daar grote raakvlakken mee hebben.

De keuzes die we maken zijn absoluut geen verplatting van het repertoire, maar juist een verdieping er van.

Het ijzingwekkende verhaal van Sweeney Todd is bovendien een operaverhaal pur sang…”

Met medewerking van Het Gelders Orkest

Gedreven door muzikale ambitie, geïnspireerd door ons publiek en verbonden met onze omgeving. Dat is Het Gelders Orkest! Onze passie voor klassieke muziek delen we met mensen van alle leeftijden in Gelderland en daarbuiten. We brengen bekende en minder bekende werken en we treden op met wereldberoemde solisten, jonge toptalenten en grote gastdirigenten.

Onze musici groeien en schitteren onder leiding van chef-dirigent Antonello Manacorda. Als jonge ‘oude ziel’ kan hij als geen ander emoties van het publiek en het orkest laten samensmelten. Het Gelders Orkest wil zoveel mogelijk mensen ráken.

Bron: Nationale Reisopera