Weet waar u koopt

Weet waar u koopt, Eigenlijk is het wat ons betreft heel makkelijk: kaartjes koopt u bij uw theater!
Bestel altijd uw theaterkaartje bij het theater zelf. Bij twijfel belt u met het theater. Doe geen zaken met allerlei soorten ticketbureaus. Wees alert!

Dagelijks kopen duizenden mensen kaartjes voor het theater via internet en wat men vaak niet weet is dat deze prijzen vele malen hoger liggen dan bij het officiële verkoopkantoor. Er zijn ticketbureaus die duizenden kaartjes opkopen om deze vervolgens met megawinsten weer te verkopen.

Vaak worden deze kaartjes niet eens op gestuurd naar de klant of ontvangen meerdere klanten kaartjes met dezelfde streepjescode waardoor deze onbruikbaar zijn.

Niet alleen de theaters zijn hier de dupe van maar ook de artiesten ondervinden hier schade van. Het doorverkopen van entreekaarten gebeurt zonder toestemming van de artiesten en theaters en doordat dit op grote schaal gebeurt, wordt er ook schaarste gecreëerd.

Op zoek naar de juiste voorstelling

weet waar u kooptBent u op zoek naar een bepaalde theatervoorstelling? Bekijk dan op onze website van alle theaters de agenda. Heeft u de keuze voor een theater gemaakt, dan kunt u direct doorklikken naar de officiële website van het theater. Hier vindt u alle informatie over hoe u op de juiste wijze een kaartje kunt bemachtigen, meestal is dit op de website zelf.

Deze kaartjes zijn altijd veilig! Ook op de officiële websites van de artiesten kunt u soms rechtstreeks veilige kaarten bestellen. Kortom; koop uw kaartje veilig via:

  • de officiële website van het theater
  • de officiële website van de artiest
  • enkele officiële kaartverkoopbureaus, een overzicht vindt u hier

Is een voorstelling uitverkocht, laat u dan niet verleiden om een kaartje via een onofficieel verkoopkanaal te kopen. Wij begrijpen de teleurstelling, maar als u dan veel meer geld uit gaat geven en vervolgens uw kaartje niet ontvangt is de teleurstelling nog groter.

campagne weet waar je kooptCampagne weet waar je koopt

De campagne “Weet waar je koopt” is opgezet om dit soort praktijken tegen te gaan. Via de websiteWeet Waar Je Koopt vindt u alle informatie hierover. Bekijk hieronder het promofilmpje van de campagne “Weet waar je koopt”.

 

 

Kies uw favoriete theatervoorstelling

Theaters in Nederland laat per provincie favorieten zien. Deze favorieten zijn onze keuze voor u! Ook laten theater hun favoriete voorstellingen zien op onze website, en uiteraard koopt u uw kaartje via het theater zelf. Ook onze top 5 van de maand mag niet vergeten worden, hier kunt u stemmen op uw favoriete voorstelling. Stem zelf ook mee! Bent u naar een theatervoorstelling geweest, plaats dan ook eens uw recensie op onze website.

Kijk voor een totaaloverzicht van alle theaters in Nederland op:
DrentheGroningenFrieslandOverijsselGelderlandNoord-HollandZuid-HollandNoord-BrabantLimburgUtrechtZeelandFlevoland

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link