Paul Groot

Paul Groot is geboren in de Noord-Hollandse plaats Hilversum in 1967. Paul is een Nederlands acteur, cabaretier en tekstschrijver.

Opleiding

Als kind deed Paul al veel aan toneelspelen en goochelen. Op de middelbare school schreef hij teksten voor musicals. Ondanks zijn grote voorliefde voor toneel, ging hij niet naar de toneelschool, maar deed hij een studie theaterwetenschappen in Amsterdam. Het schrijven van teksten deed Paul ook tijdens zijn studie voor de KRO, de VARA en de NOS Ook speelde Paul in commercials. Paul zijn doorbraak kwam in de soap serie Goede tijden, slechte tijden.

Cabaret

In 2001 werd Paul lid van het cabaretpanel van Kopspijkers. Door zijn imitaties kreeg Paul nog meer bekendheid en deed hij veel bekende Nederlanders na. Zo zijn Fillemon Wesselink, Peter R. de Vries, Mat Herben, Willibrord Frequin en Pim Fortuyn een aantal immitaties die Paul vaak nadeed In 2003 won Paul het Gouden Beeld voor ’televisiepersoonlijkheid van het jaar’. Paul Groot in KoefnoenIn 2004 ging Paul weg bij Kopspijkers om samen met Owen Schumacher een eigen satirisch programma, Koefnoen, te maken. Dit programma is sinds september 2004 op televisie.  

Paul Groot in het theater

Paul is zeer succesvol op het toneel zo speelde Paul onder andere in;

Stemacteur

Paul Groot is ook stemacteur. In onder andere de film van Mickey Mouse in Mickey’s Club deed Paul mee en ook deed Paul de stem van schurk Repelsteeltje in de vierde film over Shrek. Bron: Paul Groot

Leuk om te lezen
POPULAIRE CABARETIERS

NIEUWS VOO