Top 3 muziek voorstellingen

Ellen ten Damme – BAROCK

Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen ten Damme - BAROCK

Bekijk voorstelling

Emma Heesters – Live in Theater!

Laat je verrassen door haar verhaal en waar het allemaal begon. Emma Heesters - Live in Theater.

Bekijk voorstelling

Thoes – Renée van Wegberg en Suzan Seegers

Je kunt het ‘maedje’ wel uit Limburg halen, maar… Een theaterconcert over thuiskomen. Renée van Wegberg en Suzan Seegers komen naar de theaters in Limburg met 'Thoes'.

Bekijk voorstelling

Alle muziekvoorstellingen

Muziekvoorstellingen

De Nederlandse theaters bieden vele mogelijkheden voor de echte muziekliefhebber. Voor een mooie en indrukwekkende muziekvoorstelling hoef je echt niet per se naar een concert in een poppodium of bijvoorbeeld een grote evenementenhal.

Op zoek naar alle muziek voorstellingen in Nederland?

Ook vele theaters in Nederland tonen regelmatig leuke theatervoorstellingen op het gebied van muziek. Hieronder vindt u het aanbod van deze voorstellingen. U kunt ook eens een kijkje nemen bij de producenten voor nog meer muziekvoorstellingen! Houdt u van muziek, kijkt u dan ook eens bij de musicalvoorstellingen of de voorstellingen voor kinderen.

Muziek in het theater

Verschillende artiesten en bands organiseren vaak een speciale theatertour. Een muzikale theatertour is meestal wat anders dan een gewoon concert. Uiteraard worden er vele liedjes gespeeld, maar vaak gaat zo’n voorstelling ook gepaard met een persoonlijke noot.

De artiest of band vertelt bijvoorbeeld dingen over zijn of haar persoonlijke leven, de ervaringen binnen de muziekwereld en meer. Een echte aanrader voor muziekfans!

Verschillende muziekvoorstellingen in de theaters

In de theaters in Nederland worden verschillende muziekvoorstellingen geprogrammeerd. U kunt dan denken aan voorstellingen van zangers, zangeressen en bands, maar er vinden ook regelmatig themavoorstellingen plaats met verschillende theaterartiesten en bijvoorbeeld shows van coverbands. Veel bekende Nederlandse artiesten hebben al eens een theatertour gedaan.

De 3JS staan bijvoorbeeld regelmatig in het theater, en ook zijn er vaak tributebands met muziek van onder andere Pink Floyd en Simon & Garfunkel te bekijken. Uiteraard is tijdens deze shows alles in stijl van de coverband of –artiest, voor een volledig avondje uit die je heerlijk kun combineren met een diner en overnachting!

Muziekvoorstelling voor kinderen

Ook voor de kinderen worden geregeld leuke muziekvoorstellingen georganiseerd in de theaters.

Voorstellingen in andere genres

Als u veel van muziek houdt, dan vindt u musicals misschien ook leuk. Elk jaar worden er in Nederland verschillende nieuwe, populair musicals opgevoerd door onder andere Stage Entertainment. Of wat dacht u van een mooie dansvoorstelling?