Kindervoorstellingen

Theater is écht niet alleen voor volwassenen, er worden in Nederland ook ontelbaar veel voorstellingen voor kinderen georganiseerd. Sommige theatervoorstellingen zijn voor kinderen tot een jaar of tien, sommige zijn voor de allerkleinsten vanaf twee jaar en sommige zijn leuk voor de hele familie.

Op zoek naar alle kindervoorstellingen in Nederland?
We hebben ze allemaal voor je op een rij. Bekijk alle kindervoorstellingen in Nederland.

Hieronder vindt u slechts een kleine greep uit de vele kindervoorstellingen in Nederland. Op de pagina van de theaterproducenten kunt u terecht voor nog meer voorstellingen speciaal voor kinderen. Neem ook eens een kijkje bij de musicals, komedie, cabaretvoorstellingen of dans.

Pagina 1 van 5 12345

Theatervoorstellingen voor de allerkleinsten

Jazeker, ook de allerkleinsten kunnen terecht in het theater. Al voor kinderen vanaf twee jaar worden verscheidene voorstellingen gecreëerd. Vaak zijn deze voorstellingen gebaseerd op populaire televisieprogramma’s of voorleesboeken. Van Sesamstraat zijn bijvoorbeeld al verschillende theatervoorstellingen gemaakt. Ook het clowntje Bumba van de populaire televisieserie ziet u weer terug in het theater.

Bumba de clown haalt allerlei fratsen uit in het circus, waar hij ook allerlei bijzondere vrienden heeft zoals Kiwi de dansende vogel en het acrobatische nijlpaard Pantoef. Ook Dribbel, het bekende hondje uit de kinderboeken van Eric Hill, heeft een theaterprogramma. Het eerste boek van Dribbel kwam uit in 1980 en later werden enkele boekjes ook bewerkt tot een tekenfilmserie.

Uiteindelijk is dit leuke hondje vandaag de dag ook in het theater te vinden. Daarnaast produceert Van Hoorne Entertainment onder andere ook voorstellingen zoals Brandweerman Sam, Bob de Bouwer en Woezel en Pip. Ze hebben allen een eigen theatervoorstelling voor kinderen gekregen.

Leuke familievoorstellingen

Er zijn vele theatervoorstellingen speciaal voor kleine kinderen, maar er zijn er ook genoeg die leuk zijn voor de hele familie. Vaak zijn deze voorstellingen wat minder geschikt voor de allerkleinste kinderen. Theater Terra staat bijvoorbeeld al jarenlang aan de top op het gebied van het internationale jeugdtheater. Al meer dan dertig jaar brengen zij de leukste musicals voor kinderen en hun familie.

Zowel met poppen en objecten als met echte acteurs, zangers en poppenspelers maakt Theater Terra de leukste voorstellingen voor jong en oud. Er werden al enkele beroemde boeken bewerkt tot muzikaal theater, maar ook maken zij kleinere en intiemere voorstellingen. Leuke voorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen waren bijvoorbeeld Ali Baba en de 40 rovers, Midzomernachtsdroom en Koning van Katoren.

Andere voorstellingen in de theaters

Naast voorstellingen voor de kleintjes worden er natuurlijk nog talloze andere voorstellingen geprogrammeerd in de theaters in Nederland. Wat dacht u bijvoorbeeld van een leuke musical Ondere andere Albert Verlinde Entertainment heeft vrijwel elk jaar wel een nieuwe, interessante voorstelling. Of gaat u liever een avondje naar een cabaret– of komedievoorstelling? Alles is mogelijk!

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link

Pin It on Pinterest

Deel pagina