Roué Verveer

Roué Verveer is geboren in Paramaribo, Suriname op 17 november 1972. Roué Verveer is comedian, cabaretier, auteur, acteur, entertainer.

Over Roué Verveer

Roué komt in Nederland maar na zijn studie keert hij terug naar Suriname voor zijn carriere. In 1998 gaat het comedygezelschap FreshWagon naar Suriname om daar stand-up comedy workshops te geven. Roué wordt daar door de groep uitgedaagd om deel te nemen aan de georganiseerde talentenjacht. De comedians waren onder de indruk! In april 1999 komt Roué terug naar Nederland. Hij wordt aangenomen en maakt zijn debuut in het comedygezelschap Comedytrain, dat zijn thuisbasis heeft in comedycafé Toomler. Ook wordt hij in 1999 bij FreshWagon aangenomen. Zijn debuut bij dit gezelschap volgt in oktober van dat jaar in een uitverkochte Kleine Komedie in Amsterdam. Door veel op te treden met Comedytrain en FreshWagon groeit hij uit tot een waar comedy talent. Het kon dan ook niet uitblijven dat hij een eigen theatershow zou maken.

Theatershows Roué Verveer

De theatershows van Roué zijn altijd een groot succes.

De show ‘Met Andere Woorden’ wordt door heel veel gezien als zijn grote doorbraak als cabaretier. Met de voorstelling ‘Mans Genoeg’ is Roué genomineerd voor de prestigieuze Cabaret prijs: “Neerlands Hoop”.

Caribbean Combo

In 2010 hebben Roué, Murth Mossel, Howard Komproe en Jandino Asporaat het cabaret kwartet Caribbean Combo opgericht. Tijdens de koude wintermaanden reisen ze samen door Nederland langs veel theaters in Nederland. Deze tour wordt altijd afgesloten in Suriname en Curaçao. Eind 2011 stonden het kwartet nogmaals samen in het theater met een nieuwe show ‘De Kerstspecial’. Met deze voorstelling staan ze zelfs in Theater Carre. Eind 2012 ging Caribbean Combo weer de theaters in met de voorstelling ‘Ze ZIJN er weer!’

GABBERS

In GABBERS gaan een Belg, een Surinamer, een Nederlander en een Antilliaan oftewel Phillipe Geubels, Jandino Asporaat, Guido Weijers, en Roué Verveer zelf het theater in met de nieuwste comedy combinatie ‘GABBERS’. Geen ouderwetse mop, maar de verrassende combinatie van vier top comedians in 1 show!

Bron: Roué Verveer

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.