Alle theatervoorstellingen in Nederland

Er is voor ieder wat wils, van de kleinere cabaretvoorstellingen tot klassieke concerten tot grote musicals!

Alle theaters in Nederland

Veel tips, nieuws en achtergrondinformatie over de theaters en natuurlijk alles over de leukste theatervoorstellingen die er op dit moment op de planken staan.

Biografieën

In Nederland zijn vele artiesten te vinden in de theaterwereld. Van musicalsterren tot bekende cabaretiers en van toneelspelers tot dansers, in elk theatergenre zijn talloze succesvolle artiesten te vinden.

Theaterzaal huren?

Bent u op zoek naar een geschikte ruimte om een bijeenkomst te organiseren?

U heeft de keuze uit 11 verschillende zalen, van klein tot groot. Elke zaal beschikt over alle faciliteiten die u nodig heeft: draadloos internet, whiteboard, flipover en/of beamer. Vraag direct aan de rechterkant meer informatie aan of bekijk hier de huurtarieven

Bekijk biografieën

De meeste mensen kennen natuurlijk Chantal Janzen, Simone Kleinsma en bijvoorbeeld Lies Visschedijk wel. Vind hieronder meer informatie over de beste artiesten van Nederland!

Musicalsterren

Musicals zijn erg populair in Nederland, vandaar ook dat er vele musicalsterren te vinden zijn in ons land. Echte oude rotten in het vak zijn bijvoorbeeld Simone Kleinsma, Henk Poort en John Kraaijkamp jr. De jongere generatie is ook goed vertegenwoordigd met onder andere de welbekende Chantal Janzen, Freek Bartels en Jim Bakkum. Bekijk hieronder informatie over meer musicalsterren.

Bekijk alle musicalsterren

Cabaretiers

Ook cabaret is een ontzettend populair theatergenre, er is dan ook een enorme diversiteit aan cabaretiers in Nederland te vinden. Vele cabaretiers en cabaretières treden al vele jaren op zoals Tineke Schouten, Hans Teeuwen, Theo Maassen en Bert Visscher. Daarnaast zijn er vele talenten die nog wat minder lang meedraaien zoals Carolien Borgers en Jandino Asporaat.

Bekijk alle cabaretiers

Toneelspelers

Nederland kent talloze toneelgezelschappen en vele bekende toneelspelers. Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens gehoord van Carice van Houten, Pierre Bokma en Victor Löw. Van deze bekende spelers vindt u hier de biografieën, maar ook van onder andere Huub Stapel, Lies Visschedijk en Jeroen Spitzenberger.

Bekijk alle toneelspelers

Lies Visschedijk

Lies Visschedijk is misschien wel het bekendst van haar rol in de Nederlandse film Soof, maar zij is ook al jaren één van de grote artiesten in de Nederlandse theaters. Lies Visschedijk heeft al in talloze theaterproducties gespeeld, wat dacht u bijvoorbeeld van:

  • Bedscenes
  • Het Diner
  • De Twaalfde Nacht
  • Aat’s Hamlet
  • De Magie van het Kwaad

Ze is afgestudeerd aan de Toneelschool Amsterdam en sindsdien speelt ze in stukken van onder andere de theatergroepen Oostpool, Artemis en Orkater. Daarnaast is ze al in verschillende films te zien geweest waaronder Alles Is Liefde en Briefgeheim.

Joop Admiraal

Joop Admiraal was een Nederlandse artiest die vooral bekend is geworden door zijn rollen bij Toneelgroep Amsterdam en Het Werkteater. Hij debuteerde al in 1959 maar pas in 1971 brak hij echt door. In 1981 ontving hij een Louis d’Or voor zijn solotoneelstuk U Bent Mijn Moeder.

Tot zijn pensionering in 1999 speelde hij bij Toneelgroep Amsterdam, hoewel hij ook daarna nog bleef spelen. Naast optreden in het theater speelde hij ook in verschillende speelfilms, waaronder Max Havelaar, Twee Vrouwen en Eline Vere. Joop Admiraal overleed in 2006 aan een hartaanval.

Pierre Bokma

Een van de succesvolste artiesten uit de Nederlandse theaters is Pierre Bokma. Hij heeft al twee keer de Louis d’Or gewonnen, de belangrijkste toneelprijs die er in Nederland wordt uitgereikt. Van 1978 tot 1982 studeerde Bokma aan de Toneelschool Maastricht. Sindsdien heeft hij al bij verschillende toneelgroepen gezeten waaronder Toneelgroep Amsterdam en toneelgezelschap Globe.

Theatervoorstellingen van de laatste jaren waarin hij gespeeld heeft zijn onder meer Een Pure Formaliteit en De Verleiders: Door De Bank Genomen. Daarnaast heeft Pierre Bokma ook een indrukwekkend cv op filmgebied, hij speelde mee in onder andere De Aanslag, De Avonden, Interview en Ober. Ook hiervoor heeft hij al verschillende onderscheidingen vervangen.

Hij ontving bijvoorbeeld al drie Gouden kalveren, de Albert van Dalsumring en een internationale (gedeelde) Emmy Award.

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.