Theater Groningen

Theater Groningen – hieronder vindt u het overzicht van alle theaters in de provincie Groningen.

Overnachten

 

Uiteten

 

Wat te doen in Groningen

 

Theaterkrant Groningen

Naast het up-to-date houden van onze digitale kanalen en website, brengen wij drie keer per jaar een theaterkrant uit. Klik hier voor de digitale versie van onze theaterkrant editie Groningen.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Delfzijl, Groningen, Hoogezand, Opende, Stadskanaal, Veendam en Winschoten.

Provincie Groningen

Groningen, de meest noordelijke provincie van ons land. De provincie Groningen wordt ook wel Stad en Ommeland genoemd, omdat historisch de stad en het omliggende platteland een gelijkwaardige positie in het gewest innamen. De drie historische Ommelander kwartieren zijn: Hunsingo, Fivelingo en het Westerkwartier.

De theaters in Groningen

Over het algemeen wordt er in de provincie Groningen Gronings gesproken, maar zelfs in een provincie als Groningen heb je meerdere dialecten. Zo praat men in de Ommelanden en het Oldambt deels Fries, in de rest van de provincie spreekt men voornamelijk Gronings. Groningen is na Drenthe, Friesland en Zeeland de dunst bevolkte provincie van Nederland, met ongeveer 249 inwoners per km².

Dat Groningen redelijk dun bevolkt is, wil niet zeggen dat er weinig aanbod is in het uitgaansleven. In de kleinere dorpjes rondom de stad Groningen vindt u gezellige kroegjes waar u uw vrijdagmiddagborrel met veel plezier kunt nuttigen. Ook in de stad zijn er tal van mogelijkheden om uw weekend en vrije tijd goed mee te vullen, zo vindt u er onder andere een aantal theaters. Deze theater-, toneel- en cabaretmogelijkheden vindt u door de hele provincie. Dit varieert van professionele verenigingen tot aan amateurverenigingen.

De stad Groningen kent natuurlijk MartiniPlaza, de Oosterpoort, de Stadsschouwburg en nog enkele kleinere theaters. De grote theaters in Groningen worden druk bezocht door de vele mensen die van heinde en verre komen om een voorstelling bij te wonen. Natuurlijk is de stad Groningen niet de enige plaats in de provincie waar u kunt genieten van een geweldige theatervoorstelling. Ook Stadskanaal, Delfzijl en Opende beschikken bijvoorbeeld over een gezellig theater waar u kunt genieten van vele voorstellingen. Ook Veendam heeft een prachtig theater: van Beresteyn.

Dit veelzijdige theater mag wel het bruisend hart van Veendam genoemd worden. Jaarlijks staan er tientallen gevarieerde voorstellingen geprogrammeerd, met voor elk wat wils. Kom dus snel eens langs!

Maak uw uitje in Groningen compleet

Naar een gezellig restaurant, overnachten of meer weten over leuke uitjes in Groningen ? Bezoek dan ook eens de website van Wat te doen in Groningen en onderneem de leukste activiteiten.

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.