Toneelspelers

Bent u op zoek naar informatie over bekende toneelspelers en toneelacteurs? Dat komt goed uit, hier kunt u terecht voor informatie over talloze toneelspelers!

Op zoek naar alle biografieën van toneelspelers?
We hebben ze allemaal voor je op een rij. Bekijk alle biografieën.

Nederland kent ook verschillende toneelgroepen. Iedereen heeft waarschijnlijk weleens gehoord van Toneelgroep Amsterdam waar onder andere de bekende toneelacteurs Pierre Bokma, Halina Reijn en Joop Admiraal mee op de planken hebben gestaan.

Ook Het Nationale Toneel is bij de meeste mensen wel bekend. Onder andere Huub Stapel, Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer speelden eens bij deze toneelgroep. Bekijk hieronder meer informatie over enkele succesvolle toneelacteurs.

Hieronder vindt u de vele toneelspelers in Nederland. Regelmatig plaatsen wij hier nieuwe biografieën bij. Kijkt u ook eens bij de musicalsterren of cabaretiers.

Carice van Houten

Nederlands meest succesvolle toneelspeler van vandaag de dag is waarschijnlijk Carice van Houten. Deze in Leiderdorp geboren toneelactrice won in de loop der jaren al talloze prijzen op het gebied van toneel en film. In 2003 ontving ze voor haar rol van Macha in Tsjechovs Een meeuw de Colombina, een prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke, ondersteunende acteursrol in het Nederlands theaterseizoen.

Ze is weleens vergeleken met Audrey Hepburn. Daarnaast is ze onder andere in het bezit van vijf Gouden Kalveren, zes Rembrandt Awards en nog veel meer andere prijzen. Sinds 2006 maakt Carice van Houten ook in het buitenland furore in onder andere de hitserie Game Of Thrones.

Isa Hoes

Isa Hoes is vooral bekend geworden door haar rol als Myriam in de serie Goede Tijden Slechte Tijden. Van oorsprong is zij echter toneelspeler. Ze volgde een opleiding aan de Toneelacademie van Maastricht. Enkele andere bekende toneelspelers die aan de Toneelacademie van Maastricht hebben gestudeerd zijn Anne Wil Blankers, Tamar van den Dop, Carice van Houten en Hadewych Minis.

In het theater speelde Isa Hoes in onder in Menelaos, De Minaar en Verlies. Van de televisie is ze naast Goede Tijden Slechte Tijden bekend van Medisch Centrum West, All Stars, Rozengeur & Wodka Lime en Vrouwenvleugel. Ook heeft ze in enkele films gespeeld waaronder Alibi en De Ontsnapping.

Simone Kleinsma

Al vanaf eind jaren ’70 van vorige eeuw draait Simone Kleinsma mee in de toneelwereld. Ook vandaag de dag is ze nog een van de geliefdste toneelspelers van ons land. De in 1958 geboren Amsterdamse wist al op haar vijftiende dat ze het theatervak in wilde.

Ze volgde de Kleinkunst Academie en zo is ze de theaterwereld in gerold. Naast rollen in theaterstukken zoals Sister Act en Moeder Ik Wil Bij De Revue speelt Simone Kleinsma regelmatig in televisieseries en presenteert ze.