Sjoukje Hoogma

Sjoukje Hoogma is geboren in de provincie Overijssel en opgegroeid in Wierden, Sjoukje is musicalactrice.

Opleiding

Sjoukje studeerde aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, richting Musical Theater. Hierna stapte Sjoukje over naar de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en rondde deze met succes af in 2013.

Voorstellingen

Van 2003-2005 was Sjoukje Hoogma te zien in de voorstelling Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? Zij speelde haar afsluitende stage in de musical Hij Gelooft in Mij geregisseerd door Ruut Weissman en studeerde af in de voorstelling De Bosjes onder regie van Maren E. Bjørseth.

Gedurende haar opleiding was zij ook nog te zien in Human Cargo van De Toneelmakerij onder regie van Ad de Bont. In de zomer van 2013 was Sjoukje te zien in BosLab 4 in de zangvoorstelling Sextet geregisseerd door Frances Sanders en speelde als ensemble/swing opnieuw in Hij Gelooft in Mij. Vanaf April 2014 is Sjoukje te zien zijn als vriendin Jacqueline en 1st cover Anne Frank in de theatervoorstelling ANNE. In 2015 speelt ze de hoofdrol in ANNE.

ANNE

Sjoukje-in-ANNEANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie en wordt gespeeld in het speciaal gebouwde theater in Amsterdam. In een levensgroot decor komen Anne’s woorden, die zo treffend de spanning en tragiek van haar bestaan weergeven, tot leven.

Zo ervaren we hoe een eenzaam meisje tegen alle verdrukking in opgroeit tot jonge vrouw en getalenteerd schrijfster. Bekijk hier meer informatie over de voorstelling ANNE. Bron: TVCagency

Leuk om te lezen
POPULAIRE MUSICALSTERREN

NIEUWS VOORSTELLINGEN

THEATERNIEUWS

LEES OOK

[et_pb_cta admin_label=”Theater zakelijk call2action” global_module=”25850″ title=”BOEK EEN THEATER” button_url=”/theaterzaal-huren/” url_new_window=”off” button_text=”Bekijk theaters” use_background_color=”on” background_color=”#ffffff” background_layout=”dark” text_orientation=”left” use_border_color=”on” border_color=”#bcbcbc” border_style=”solid” custom_button=”on” button_border_width=”0″ button_border_radius=”0″ button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”off