Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Toneelvoorstelling Anne

Toneelvoorstelling Anne

Toneelvoorstelling ANNE is een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank, gebaseerd op haar dagboeken en de archieven van de familie Frank. Voor het eerst zullen teksten uit de originele dagboeken op toneel worden uitgevoerd.

Voorstelling ANNE

We zien niet alleen de twee lange jaren die Anne met haar familie en de overige onderduikers in het Achterhuis doorbracht, maar ook wat daarvoor en daarna gebeurde.

In een levensgroot decor komen Anne’s woorden, die zo treffend de spanning en tragiek van haar bestaan weergeven, tot leven. Zo ervaren we hoe een eenzaam meisje tegen alle verdrukking in opgroeit tot jonge vrouw en getalenteerd schrijfster.

ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie en is te zien in Theater Amsterdam.

ANNE kwam tot stand op initiatief van en in samenwerking met het Anne Frank Fonds in Bazel. Dit door Otto Frank opgerichte fonds is universeel erfgenaam van de familie Frank. Het zet de inkomsten die uit de nalatenschap voortvloeien in voor educatieve en charitatieve doeleinden overal ter wereld.

Theater Amsterdam

Deze voorstelling is afgelopen.

Vanaf mei 2014 is ANNE te zien in Theater Amsterdam, ANNE is tot stand gekomen in samenwerking met en op initiatief van het Anne Frank Fonds Basel opgericht door Otto Frank.

Het Anne Frank Fonds Basel is universeel erfgenaam van de familie Frank. Inkomsten die eruit voortvloeien worden ingezet voor educatieve en charitatieve doeleinden overal ter wereld.

‘Zal ik ooit nog iets groots kunnen schrijven, zal ik ooit eens journaliste en schrijfster worden?’ – woensdag 5 april 1944

Cast Anne

De hoofdrolspelers in de toneelvoorstelling ANNE zijn onder andere;

    • Sjoukje Hoogma speelt Anne Frank
    • Chava voor in ’t Holt speelt Margot Frank
    • Genio de Groot speelt Otto Frank
    • Barbara Pouwels en Caya de Groot spelen Edith Frank

Onlangs hebben Caya de Groot geïnterviewd. We spraken haar onder andere over hoe ze bij de productie van ANNE terecht is gekomen en uiteraard over haar rol als Edith.

Lees hier het interview met Caya de Groot

Restaurant Boven de Planken

Het Theaterrestaurant Boven de Planken serveert speciaal voor u smaakvolle gangbare gerechten voor lunch & diner. Wilt u voor of na de Theatervoorstelling van ANNE gezellig eten? In het sfeervolle restaurant met uniek uitzicht over het IJ kunt u terecht voor uw lunch of diner.

Recensie ANNE

Uiteraard zijn wij ook bij de voorstelling van ANNE in Amsterdam geweest. Benieuwd naar ons verhaal? Lees hier onze recensie.

Bereikbaarheid Theater Amsterdam

Naast het theater kunt u parkeren. Deze parkeerplaats is telkens 3 uur van te voren geopend. U kunt met Bus 22 (eindhalte Koivistokade) deze stopt naast het parkeerterrein van Theater Amsterdam, op de hoek Koivistokade/Danzigerbocht. De reistijd vanaf Amsterdam CS bedraagt ongeveer 15 minuten.

Daarnaast kunt u met Bus 48 vanaf Station Sloterdijk, bushalte: Hempoint of met Bus 48 vanaf Amsterdam Centraal Station: Oostzaanstraat
Vanaf beide bushaltes van lijn 48 is het ongeveer 20 minuten lopen naar Theater Amsterdam.

Vanaf Amsterdam Centraal Station is het ongeveer 40 minuten lopen naar Theater Amsterdam.

Bron: www.theateramsterdam.nl
Speeldata: Klik hier voor de speeldata