Maike Boerdam

Maike studeerde in 2000 af aan het Conservatorium Gent, Dramatische Kunst en studeerde in Los Angeles aan de TVI Actors Studio.

Carrière Maike Boerdam

Al tijdens haar 3de jaar opleiding werd Maike gecast voor de hoofdrol in de Vlaamse kinderserie ‘Big&Betsy’ en de titelrol in de musical ‘Assepoester’ in Antwerpen. De jaren daaropvolgend werkte Maike in Duitsland, Nederland, Italië, Japan en nog steeds vaak in België.

Maike speelde een van de hoofdrollen in de Vlaamse dramaserie ‘De Wet volgens Milo’ en in Nederland was ze oa te zien in de serie ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’ en in ‘A’dam en E.V.A.’ Op het witte doek was Maike o.a te zien
in ‘Vleugels’, ‘de Club van Sinterklaas en het verloren schoentje’, ‘Biesbosch onder vuur’ en ‘Riven’, dat de Best Horror Short Foreign Award won op het InternaGonal Horror Hotel Film FesGval in Cleveland – Ohio
in Amerika.

In januari 2023 is Maike ook weer te zien op de Vlaamse televisie, in het vierde seizoen van de Ketnet serie ‘#LikeMe’.

Op het toneel speelde ze rollen en hoofdrollen in musicals, muziek theatervoorstellingen en in toneelstukken. Zo speelde ze oa in ‘Assepoester’, ‘Pinokkio’, ‘The Hired Man’, ‘Elisabeth’,’ The Sound of Music’, ‘Rembrandt’, ‘Into the Woods’, ‘Sunset Boulevard’, ‘Evita’, ‘Mary Poppins’, ‘Miss Saigon’, ‘Annie’, ‘Hartsvrienden’, ‘De Rozenoorlog’, ‘Soof’, ‘Zeeuwse vrouwen’, ‘Liedjes van Annie’, ‘November 89’, ‘D’n Overkant’, ‘Kust’, ‘Grenspaal 369’ en ‘Brasschaatse Huisvrouwen, de Scheve Schaats en de Mannen van de Golf’.

Maike speelde ook in Friesland in de musicals ‘BonifaGus’ en ‘Titus’, in Dokkum en in het Theaterspectakel Musical De Tocht.

Prijzen Maike Boerdam

Maike won de Pall Mall Export Prijs 2001 voor Elisabeth in de musical ‘Elisabeth’ in Duitsland en in 2010 de John Kraaijkamp Musical Award voor Winifred Banks in ‘Mary Poppins’. Verder heeft Maike in 2010 een solo CD uitgebracht, ‘Dichterbij Broadway’, met bekende musical songs, ze is docent Drama en Liedinterpretatie aan het DAPA en ze is ambassadrice van de Nederlandse RETT Syndroom Vereniging.

Leuk om te lezen