Jeugdtheatervoorstelling Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder


Jeugdtheatervoorstelling Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder

Een interdisciplinaire voorstelling waarin toneel, kunst en muziek samen worden gebracht.


Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder

Theater WEI uit Zaanstad speelt op zaterdag 22 mei om 13.30uur in het Zaantheater te Zaandam de premiere van de voorstelling ‘Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder’. Een interdisciplinaire voorstelling waarin toneel, kunst en muziek samen worden gebracht en thema’s als vriendschap, identiteit, taal en kunst op een toegankelijke en tegelijkertijd aangrijpende manier worden verteld. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Aron en Stefanie houden hun spreekbeurt over de Franse schilder Claude Monet. Monet was in 1871 vier maanden in Nederland, in Zaandam. Hij schilderde daar zesentwintig schilderijen, die nu in musea over de hele wereld hangen. Nederland is daar nog altijd heel erg blij mee, maar tijdens de spreekbeurt komen Aron en Stefanie erachter dat toen Monet per boot aankwam, de mensen níet zo blij met hem waren. Claude Monet was namelijk samen met zijn vrouw en kind op de vlucht voor een oorlog, en daarom hielden ze hem als vluchteling heel streng in de gaten. Ze waren bang dat hij hier iets kwamen halen. Niemand had er ooit over nagedacht dat hij hun misschien ook iets te bieden had.

Aron vindt de spreekbeurt ineens lastig worden. Hij is ook met een boot uit zijn land gevlucht en herkent zich in het verhaal van
Monet. Ook hij kent het gevoel niet gewenst te zijn. Hij zou het liefst helemaal niet opvallen en verdwijnen in de massa. Stefanie vindt dat stom. Stefanie valt namelijk nooit op. Iedereen vergeet haar. Zij zou willen dat ze eens wat aandacht zou krijgen door een bijzonder levensverhaal.

Tekst & Regie: Shanna Chatterjee / Spel: Sanne Maas en Roben Mitchell  / Muziek: Rik Eckhardt

Theater WEI

Theater WEI (voorheen Theatercollectief T.H. de Wei) is een jeugdtheatergezelschap dat sinds 2011 geëngageerde jeugdtheatervoorstellingen maakt voor een breed publiek. WEI vindt het belangrijk dat kinderen kunnen opgroeien in een wereld waarin plek is voor iedereen. Om dit te bereiken vraagt WEI haar publiek in haar voorstellingen opnieuw naar de wereld te kijken en deze te bevragen. Het theater van WEI is ongepolijst, oprecht en rauw en altijd fantasierijk.

Meer info
www.theaterwei.nl

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link