Over Theaters in Nederland

Nederland kent twaalf prachtige provincies waar veel te doen is. Ook op cultureel gebied biedt elke provincie talloze mogelijkheden. Bent u op zoek naar een avondje naar het theater? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Theaters in Nederland is onafhankelijk en informatief

Elke provincie heeft verschillende theaters met elk hun eigen voorstellingen. Van de grote landelijke musicals tot intieme optredens van solo-artiesten, er is voor ieder wat wils in de theaters van Nederland!

Theaters in Noord-Nederland

U kunt bijvoorbeeld in Drenthe genieten van de vele hunebedden, heidevelden en pittoreske dorpjes, maar u kunt er ook verschillende theatervoorstellingen bekijken. In de theaters komt u er achter dat Drenthe op cultureel gebied zeker niet onderdoet voor de Randstad! In Hoogeveen vindt u bijvoorbeeld De Tamboer, met elk jaar zo’n 200 voorstellingen. Elk theatergenre is hier vertegenwoordigd.

Bent u juist op zoek naar een kleinschalig theater? Dan zit u goed bij De Winsinghhof in Roden, een klein theater waar ongeveer 150 personen kunnen genieten van een mooie voorstelling.

Theaters in Groningen

Natuurlijk blijft ook de provincie Groningen niet achter bij Drenthe. Alleen al in de stad Groningen zijn zes theaters gevestigd, waaronder Martiniplaza en De Oosterpoort. Daarnaast vindt u bijvoorbeeld in Stadskanaal Theater Geert Teis. Geert Teis vormt al jaren het culturele hart van Stadskanaal en omgeving. Vele Groningers maar ook Drenten zien dit echt als hún theater, mede door de prachtige zaal en de gezellige sfeer.

Theaters in Friesland

Zoekt u een theater in Friesland, ook dan zijn er mogelijkheden genoeg. In de hoofdstad Leeuwarden vindt u De Harmonie, het grootste theater van de provincie en één van de vijf grootste theaters van heel Nederland.

In Leeuwarden, Drachten, Vlieland van klassieke muziek van het Noord Nederlands Orkest tot een popconcert van De Jeugd Van Tegenwoordig en van een klassieke dansvoorstelling van Het Nationale Ballet tot een moderne hiphip breakdance-opera en uiteraard musicals er is een gevarieerd aanbod! In de rest van de provincie Friesland is onder andere Theater de Koornbeurs gevestigd.

Midden Nederland en de Randstad

In het midden van Nederland vindt u de provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland. In Overijsselkunt u een gezellig avondje naar het theater in bijvoorbeeld Odeon in Zwolle. Flevoland biedt de grote theatershows maar ook kleinere voorstellingen aan in onder andere Schouwburg Almere.

Ook Gelderland heeft meer te bieden dan alleen prachtige natuur en de Nijmeegse Vierdaagse, neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Cultura. Hier worden vele afwisselende voorstellingen in verschillende genres opgevoerd.

Gaat u liever naar de grote stad en houdt u van wat meer drukte om u heen? Dan is Noord-Holland dé provincie waar u gezellig een avondje uit zult beleven. Hier vindt u natuurlijk de bekende theaters zoals Koninklijk Theater Carré maar ook diverse kleinere theaters.

Ook in Zuid-Holland kunt u uw culturele hart ophalen. In bijvoorbeeld het Zaantheater kunt u onder andere genieten van show, muziek, cabaret, musical en jeugdvoorstellingen. Centraal in Nederland ligt ook Utrecht, met natuurlijk de Stadsschouwburg Utrecht in de hoofdstad van de provincie. Ook in de kleinere plaatsen worden talloze mooie voorstellingen georganiseerd.

Theaters in het zuiden van het land

Voor een Bossche bol en het bourgondische leven gaat u naar Noord-Brabant. De Brabanders houden wel van gezelligheid en verwelkomen hun gasten dan ook maar al te graag. Noord-Brabant beschikt over grote theaters in Breda, Tilburg en Den Bosch. Maar ook de kleine theaters in Bergeijk, Cuijk en Eersel worden veel bezocht door menigeen.

Het naast gelegen Zeeland mag dan klein in oppervlakte zijn, op cultureel gebied bieden ook zij het neusje van de zalm. In bijvoorbeeld de Zeeuwse concertzaal en het Schelde theater worden de prachtigste voorstellingen georganiseerd. In het zuidelijkste puntje van Nederland vindt u Limburg. Het meeste bekende theater hier is natuurlijk Theater aan het Vrijthof in Maastricht, met voorstellingen op het gebied van toneel, dans, opera, cabaret en musical.

Goed doel

Als goed doel heeft Theaters in Nederland gekozen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. In Nederland groeien meer dan 400.000 kinderen op in armoede. Bij hun thuis is er geen geld voor bijvoorbeeld muziekles of de Jeugdtheaterschool. Deze kinderen krijgen dus niet de gelegenheid zich te ontwikkelen door toneel te spelen, muziek te maken, te schilderen, dansen of bijvoorbeeld schrijven.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil deze financiële drempels weghalen. Elk kind heeft recht op een creatieve en culturele ontwikkeling, vandaar dat een deel van de inkomsten van Theaters in Nederland wordt afgestaan aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Copyright

Wij doen onze uiterste best om alleen rechtmatig verkregen beeldmateriaal en teksten te gebruiken, met bronvermelding waar nodig. Mocht u toch een afbeelding of tekst aantreffen waarvan u denkt dat wij die onrechtmatig gebruiken, neemt u dan contact met ons op.

Wilt u graag gebruik maken van onze afbeeldingen of teksten? Gebruikt u dan alstublieft een bronvermelding met een link naar onze website.

Mediapartners

Theaters in Nederland is een idee en ontwikkeling van Caja-FSM. Voor meer informatie bekijkt u de contactgegevens.

 

 

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.