14 de podcast: Cruijffkenners en acteurs over de Legende

14 de podcast: Cruijffkenners en acteurs over de Legende

Een zesdelige podcastreeks over de legendarische nummer 14 waarin onder leiding van presentator Arco Gnocchi regisseur en schrijver Tom de Ket en castleden Tobias Nierop, Myrthe Burger en Pepijn Schoneveld in gesprek gaan met mensen die Cruijff van nabij hebben meegemaakt.

Vernieuwer, lastpak, orakel en bovenal onnavolgbaar. Johan Cruijff was een fenomeen op en naast het veld. Er zijn al boekenkasten vol geschreven over zijn gracieuze beheersing van het spel en zijn mindblowing inzichten. Ter voorbereiding van de musical gingen de leden van het artistiek team en de cast in gesprek met Cruijffkenners. Ze bespreken het leven van de eigenzinnige, kwikzilveren voetballer, die Nederland zoveel meer heeft gegeven dan alleen voetbalgenot.

Lees meer over 14 de musical

Die zoektocht naar de impact van de Einstein binnen de krijtlijn vormt de basis van de reeks, met uiteenlopende (niet eerder vertelde) verhalen en anekdotes over Cruijff. Over hoe het was om op een kamer met hem te slapen tijdens een trainingskamp. Of over de boetes die hij moest betalen van trainer Michels naar aanleiding van zijn eigenzinnige gedrag en de vele opmerkingen waarmee hij iedereen op scherp zette. Verteld door gasten als mister Ajax Sjaak Swart, keeper van het befaamde Ajax elftal Heinz Stuy, hoofdredacteur van het magazine Helden Barbara Barend, elftalgenoot en jeugdvriend Gerrie Splinter en columnist, Ajaxfan en schrijver Tobi Lakmaker. Naast gesprekken zijn er ook korte reportages over de legendarische voetballer in de afleveringen verwerkt.

“Iedereen die Cruijff van nabij gekend heeft, kan prachtige verhalen over hem vertellen. Ik heb ter voorbereiding van de voorstelling naar veel daarvan geluisterd. Ook voor de acteurs is het een waardevolle toevoeging geweest. Fantastisch dat iedereen er nu naar kan luisteren.” – Tom de Ket, regisseur en scriptschrijver van 14 de musical.

14 de podcast is gemaakt in samenwerking met Dag en Nacht media. Iedere donderdag staat een nieuwe aflevering in de bekende podcast apps.

Kijk voor de eerste podcast op de website van 14 de musical.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link