4 redenen om naar MAMMA MIA! de musical te gaan!

4 redenen om naar MAMMA MIA! de musical te gaan!

Na ‘On Your Feet’ brengt Stage Entertainment weer een gigantische topper naar het Beatrix Theater: MAMMA MIA! Deze musical ging 19 jaar geleden in première op London’s West End en de show is hier nog steeds te zien! Sinds de première heeft de show al 60 miljoen bezoekers getrokken en werd deze uitgevoerd in wel 16 verschillende talen. Nu is het tijd voor een nieuwe versie van de Nederlandse MAMMA MIA! Bekijk hieronder waarom ook jij deze musical moet zien.

1. Dé feel-good show van dit theaterseizoen

De meesten zullen het verhaal van MAMMA MIA! en de muziek wel kennen. Niet? MAMMA MIA! combineert een grappig en energiek liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en dochter Sophie op een paradijselijk eiland met de grootste hits van ABBA. Terwijl dochter Sophie op het punt staat te trouwen met Sky, wordt haar moeder geconfronteerd met een ontmoeting met drie voormalige liefdes uit haar bruisende verleden. Sophie wil graag door haar echte vader worden weggegeven op haar bruiloft. De vraag is alleen: wie van de drie is dat?! Donna’s beste vriendinnen van vroeger komen naar het eiland voor de bruiloft om herinneringen op te halen aan vroeger, toen ze samen het zangtrio Donna and the Dynamo’s vormden. Het is een heerlijke feel-good voorstelling met de vrolijkste muziek!

2. Een nieuwe Stage-topper

Zoals gewend van Stage Entertainment zal MAMMA MIA! ongetwijfeld ook weer een groot spektakel worden! Talloze sterke acteurs en actrices, een groot getalenteerd ensemble, fantastische kostuums en decors, een energiek en grappig verhaal en natuurlijk de leukste liedjes zorgen voor een ervaring om niet snel te vergeten!

3. De leukste liedjes

MAMMA MIA! is natuurlijk een musical die gebaseerd is op de liedjes van popgroep ABBA. In de musical passeren veel bekende ABBA hits de revue. Onder andere Dancing Queen, Super Trouper, Knowing Me Knowing You en niet te vergeten Mamma Mia zullen allemaal te horen zijn in het Beatrix Theater in Utrecht. Het verhaal van de musical is vertaald door Daniël Cohen en de liedjes door Coot van Doesburgh. Andere nummers die zullen worden gezongen zijn bijvoorbeeld Thank You For The Music en The Winner Takes It All. Stilzitten gaat moeilijk worden!

4. De beste hoofdrolspelers

Antje Monteiro zal de hoofdrol van Donna gaan vertolken in MAMMA MIA! Volgens Albert Verlinde is ze perfect voor deze rol. Ze is een warme persoonlijkheid die natuurlijk goed moet kunnen acteren maar ook de hits van ABBA fantastisch moet kunnen vertolken. Albert: “Antje heeft met haar jarenlange carrière bewezen dat ze Donna is, tijdens de audities had zij de x-factor! Ik heb vertrouwen dat Antje straks de rol op haar eigen manier gaat neerzetten en iedereen meeneemt in het verhaal.” De rol stond ook al tijden bovenaan de bucketlist van Antje en ze heeft hard gewerkt om de rol eigen te maken voor de audities: “MAMMA MIA! is zo een feest, ik kijk er nu al naar uit om al die hits te mogen zingen en die geweldige energie in de zaal te voelen.”

Donna’s alternate is niemand minder dan Nurlaila Karim! Albert Verlinde over Nurlaila; “Nurlaila is inmiddels kind aan huis in het Beatrix Theater. Ze was te zien in On Your Feet! en daarvoor als Nicki Marron in The Bodyguard. Nurlaila is een alleskunner en zal de rol van Donna zo’n tweemaal per week spelen.” Daarnaast speelde ze veel hoofdrollen in musicals als Miss Saigon, Sister Act, Les Misérables en Fame.

 

Lees hier alles over MAMMA MIA! de musical.

Leuk om te lezen