Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Alex Klaasen – Showponies

Showponies is een feelgood-revue met een staartje. Een pop-up-spektakelshow over privacy en de tol van de roem. Met daarin een cursus “echt-zijn voor beginners”, een musical over hysterische fans, een klucht die eigenlijk een opera wil zijn, een nep-orkest en een suikerklontjes-afterparty met Pony St. Clair.

Alex Klaasen – Showponies

Alex Klaasen is een showpony. Altijd strak in de vlechten, glad gekamd en de hoeven gelakt. Want more is more. Salinero is er niks bij. Steeds weer hongerig naar een oorverdovend applaus, nieuwe muzikale weides om te grazen en nog hogere hordes om te bespringen, trippeltrappelt dit prijzenpaardje weer in perfecte galop langs de Nederlandse theaters.

Maar wie is deze showpony nou echt? Wat gaat er schuil achter al die veren en strikken? En waarom zien we dat nooit? Het leven is geen ponykamp, maar wat als je als pony geboren wordt?

Samen met o.a. collega-knollen Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex zoals we van hem gewend zijn een avond vol humor, oude en nieuwe typetjes en natuurlijk veel liedjes en dans. Liedjes over niks en liedjes over alles.

Kortom een avondje topdressuur in gestrekte draf. Met vallen en opstaan.

Over Alex Klaasen

Alex Klaasen (1976) is acteur, theatermaker en zanger. Hij was onder andere te zien in zijn solovoorstelling Eindelijk alleen, als Toon Hermans in de musical TOON en als Yari in Gooische Vrouwen. Daarnaast kroop hij in de huid van diverse bekende Nederlanders voor het tv-programma Kopspijkers.

In 1998 studeert hij af aan de Academie voor Kleinkunst en wordt hem de Pisuisse-prijs toegekend. Tijdens zijn opleiding speelt Alex in Brigitte, de musical van Brigitte Kaandorp. Na zijn opleiding ging Alex samen met Martine Sandifort het toneel op als het duo Alex en Martine. Samen wonnen ze in 2000 de juryprijs bij het Camerettenfestival en in 2001 de Pall Mall Exportprijs. Zowel Alex als Martine werden aan het bestaande caberetteam van de serie Kopspijkers toegevoegd.

Verder was Alex te zien in de voorstelling Hoe Mozart Casanova sloeg bij Orkater, in De Gelukkige Mandarijn van Hummelinck Stuurman Theaterproducties en in Woef Side Story en Lang en Gelukkig van het Ro Theater. Vanaf eind december is Alex te zien in de nieuwe familievoorstelling De Gelaarsde Poes.

Alex Klaasen heeft voor zijn solovoorstelling Eindelijk alleen een Neerlands Hoop gewonnen, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief. Hij was te zien als Toon Hermans in de musical TOON voor deze rol mocht hij een Musical Award 2010 in ontvangst nemen. In 2013 ontving hij een Musical Award voor zijn hoofdrol in Woef Side Story.

Een showpony must go on. Altijd!

Bron: Alex Klaasen + Rotheater.nl

Speellijst Alex Klaasen – Showponies

Samen met o.a. collega-knollen Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex zoals we van hem gewend zijn een avond vol humor, oude en nieuwe typetjes en natuurlijk veel liedjes en dans. Liedjes over niks en liedjes over alles.

Bekijk snel de speellijst, bestel uw kaartjes bij het theater.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link