Bas Birker dit seizoen even terug in Nederland

Bas Birker dit seizoen even terug in Nederland

Over tien jaar integratie in het Belgenland.

BELG – Tegen wil en drank

Bas kondigde het eerder al aan: hij keert in seizoen 20-21 even terug naar zijn geliefde Nederland, om er met zijn theatershow ‘BELG – Tegen wil en drank’ verslag uit te brengen van 10 jaar integratie in het Belgenland. Door de coronacrisis werd er wat geschoven met data en gegoocheld met zaalcapaciteiten, maar nu kunnen we dan eindelijk toch de speeldata van deze uitgebreide tournee bekend maken!

Bas trapt op donderdag 24 september af in Baarn met zijn eerste try-out. De première staat gepland in Theaters Tilburg, daar waar hij oorspronkelijk vandaan komt, op vrijdag 30 oktober. De kaartverkoop voor de tournee loopt op dit moment nog t/m december. Maar doorgaan zullen ze, tenminste als het van Birker Bas afhangt!

Na 30 jaar in Tilburg ontdekte comedian Bas Birker (1979) wat hij eigenlijk al heel lang wist: hij werd geboren in het verkeerde land. En dus besloot hij om een paar kilometer naar het zuiden te trekken. Met een cultuurshock, een drankprobleem en een carrière tot gevolg.

Een Antwerps lief, een Belgisch paspoort en een perfect tweetalig kind verder, trekt Bas voor één keer terug naar zijn geboorteland om verslag uit te brengen. Want hoeveel liefde hij ook voelt voor stoofvlees met frietjes, Belgische kunstschilders en architectuur vandenAldi, de helft van de tijd is de haat voor zijn nieuwe vaderland groter.

BELG is een ode aan Nederlands geregel en Belgisch gefoefel.
Aan Hollandse directheid en Vlaams getaffel. Aan ZOAB en dat spul waar ze over de grens de wegen mee bedekken. Een dagboek dat vertelt over 10 jaar proberen te integreren, zonder ooit echt ergens bij te horen. Maar geaccepteerd of niet, volgens zijn paspoort is Bas Birker nu eenmaal een Belg. Tegen wil en drank.

Foto: Studio Edelweiss

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link