Bonita Avenue start met repeteren

Bonita Avenue

De repetities van het spannende familiedrama Bonita Avenue, naar de roman van Peter Buwalda, zijn van start gegaan. De theaterbewerking van de gelijknamige roman van Peter Buwalda speelt vanaf januari in de Nederlandse theaters en gaat op 28 januari in première in Enschede, waar het verhaal zich voornamelijk afspeelt.

Van Buwalda’s internationaal bejubelde debuutroman werden meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Jong schrijftalent Koen Caris tekende voor de bewerking. In het script ligt de focus op de teloorgang van hoofdpersoon Siem Jongerius en diens relatie met zijn zoon. De rollen worden vertolkt door Hajo Bruins, Oda Spelbos, Willem Voogd, Marieke Giebels en Marijn Klaver. Bonita Avenue wordt, net als de indertijd succesvolle theaterbewerking van Turks Fruit, geregisseerd door Hanneke Braam.

In Bonita Avenue staan het gevaar van geheimen en de vraag hoe goed je anderen echt kunt kennen centraal. Siem Sigerius, wiskundige, oud-judoka en Rector Magnificus van universiteit Tubantia heeft een indrukwekkende staat van dienst en dito gezin. De vuurwerkramp in Enschede is de voorbode van een explosie binnen het gezin. Terwijl zijn carrière tot grote hoogte stijgt, zakt Siem privé steeds verder weg in een modderpoel van leugens en bedrog.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link