Cabaret-boost met nieuw festival in Den Haag

Cabaret-boost-met-nieuw-festival-in-Den-Haag

Cabaret-boost met nieuw festival in Den Haag
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Het vier-daagse nieuwe cabaretfestival voor aanstormend talent. 

Cabaret-boost met nieuw festival in Den Haag

Museum Escher in Het Paleis en hotel Hotel Des Indes in Den Haag worden volgende maand de plek voor aanstormend cabarettalent. Ze zijn vier dagen het domein van een nieuw cabaretfestival. Het is een evenement zonder competitie, in tegenstelling tot andere cabaretfestivals, en heet PEPER.

PEPER is een initiatief van de Haagse theaters Diligentia en Pepijn, bekend om de vele kleinkunstvoorstellingen van gevestigde en aankomende cabaretiers. Diligentia is het centrum van het festival, dat zich verder nog uitstrekt naar onder meer de Kloosterkerk en het oude gebouw van de Amerikaanse ambassade.

Directeur Lucien Kembel van Diligentia en Pepijn erkent dat er aan cabaretiers en festivals bepaald geen gebrek is, maar zijn organisatie ziet “dat er nog ruimte is voor een festival zonder competitie, waar qua inhoud en vorm buiten de lijntjes kan worden gekleurd”. Of je het nou cabaret zou noemen of niet, aldus de theaterbaas. “Wie bepaalt wat cabaret is?” Het is volgens hem belangrijk om “de grenzen van het genre op te zoeken” en niet alleen tevreden te zijn met de grote namen die in een vloek en een zucht uitverkopen.

Van hotelkamer tot High-Tea

Tijdens PEPER geven Pieter Jouke en Ronald Snijders op geheel eigen wijze een rondleiding door het Eschermuseum: M.C. Escher in Verwarring. Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken komen in Diligentia met Zomaargasten, waarbij mensen uit het publiek het toneel op worden gehaald als te interviewen gast. De Andersons en Anne-Marie Jung ​​staan geprogrammeerd ​tijdens een High Tea in Des Indes en Remy Evers speelt er een voorstelling in een hotelkamer.

PEPER begint op 27 september 2019.

Kijk voor meer informatie op www.peperfestival.nl 

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Cabaret-boost met nieuw festival in Den Haag
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van deze voorstelling?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van deze voorstelling?

close-link