Cabaretier Andries Tunru gaat het theater in met nieuwe voorstelling

Op de dag dat cabaretier Andries Tunru, bekend van De Slimste Mens en Spijkers met Koppen, zijn uitverkochte laatste voorstelling van In Theorie speelt kondigt hij een nieuwe voorstelling aan: Marmer.

Het is het derde avondvullende programma van de cabaretier die momenteel flink aan de weg timmert. Marmer is van oktober 2023 t/m mei 2024 te zien in theaters in heel Nederland. De première is op 6 februari 2024 in de Kleine Komedie te Amsterdam, de kaartverkoop is gestart.

Andries: “In mijn derde programma wordt het tijd om echt persoonlijk te worden. Bizarre verhalen uit een bizarre jeugd: over een stiefvader met smetvrees en opgevoed worden via het nogal verknipte “pluimenspel”. Ik ben stiekem al begonnen met wat voorzichtige try-outs in comedyclubs en ik voel: dit kan wel eens heel, héél vet gaan worden!”

Marmer

In zijn derde programma Marmer gaat Andries naar de kern. Toen Michelangelo zijn vijf-en-een-halve meter hoge blok marmer geleverd kreeg -en wat zal die flitsbezorger gevloekt hebben- wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is, en het kunstwerk zal verschijnen. Blijmoedig en voortvarend beitelt Andries weg wat er niet toe doet. Hij breekt het soms eeuwenoude gesteente open en hakt, sjort en zaagt tot niets anders dan de kern overblijft. Niet met beitels en hamers, maar met de gereedschappen die hij zo goed beheerst: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

Andries Tunru
Andries viel in de prijzen bij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, het Groninger Studenten Cabaret Festival én Cameretten, en ontving lovende recensie voor zijn eerste twee voorstellingen Vlees, vis, wal en schip en In Theorie. Bij het grote publiek werd hij bekend toen zijn deelname aan Lingo viral ging, en vooral toen hij in 2021 tweede werd in De Slimste Mens, achter “Snollebollekes” Rob Kemps. Samen met collega-cabaretier Stefan Hendrikx vormt hij improvisatieduo Beperkt Houdbaar, waarmee ze langs de theaters trekken met een volledig geïmproviseerde voorstelling. Zij wonnen al drie keer op rij het NK Improvisatietheater. Andries is lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen (NPO Radio 2) en is één van de cabaretiers achter comedypodcast Radio Willekeur. In 2021 werd Andries VIVA’s Leuke Man van de Maand. Vlak er na ging het blad failliet.

Pers over In Theorie:
“Andries Tunru is een heel groot talent waar we nog jarenlang van kunnen genieten. Hij heeft de brutaliteit van Youp van ‘t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers.” – Het Friesch Dagblad

“Een zeer geslaagde voorstelling. Tunru is een ras-entertainer” (★★★★) – NRC

“Zingen, acteren, rappen, improviseren […] Tunru beheerst elk aspect van zijn vak.” – Parool

 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.