Cabaretier Lisa Loeb stormt De Slimste Mens binnen

Cabaretier Lisa Loeb stormt De Slimste Mens binnen

Cabaretier Lisa Loeb is dit seizoen een van de deelnemers aan De Slimste Mens. Loeb is sinds gisterenavond, 29 juli, te zien in het populaire spelprogramma en ging er in die uitzending direct met de winst vandoor. Daardoor is Lisa Loeb automatisch door naar de uitzending van vanavond. Aankomend seizoen is Lisa Loeb te zien met haar avondvullende voorstelling Extase in theaters door het hele land. De première is op 6 maart 2022 in De Kleine Komedie in Amsterdam. 

Lisa Loeb: “Meedoen aan De Slimste Mens is het spannendste dat ik ooit heb gedaan. Ik ben ontzettend trots dat ik meteen zo’n mooie score heb weten te behalen! Om aan het programma mee te durven doen heb ik behoorlijk wat angsten moeten overwinnen. Maar dat is dan ook precies het thema van mijn voorstelling Extase: de moed vinden om je angst te overwinnen. Ik kan niet wachten om in september met deze muzikale cabaretvoorstelling op tournee te gaan.”

Extase

Extase is een hypermuzikale cabaretvoorstelling over de moed om je angsten te overwinnen. Gewapend met twee muzikanten, prachtige liedjes en een flinke dosis zelfspot leidt Lisa Loeb (jarenlang ‘die blonde’ van Matroesjka) je door de krochten van haar brein. Een brein dat feministische Disneyliedjes componeert, waar absurde typetjes met elkaar in gevecht gaan maar waar ook de nodige angst schuilt. Want Lisa heeft naast een grote mond ook een angststoornis. En dat terwijl ze uit een familie vol verzetshelden komt. Hoe ga je daarmee om? In Extase gaat Lisa op onderzoek uit, fileert ze de maatschappelijke angstcultuur en zingt ze onderweg de longen uit haar lijf.

Lees meer over Extase

Annie M.G. Schmidtprijs

Loeb speelde Extase in oktober 2020 voor het eerst, waarna de tour vanwege de coronacrisis al snel stopte. Het nummer Mijn Odyssee uit de voorstelling Extase werd direct genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied.

Over Lisa Loeb

Lisa Loeb (Amsterdam, 1989) is cabaretier, zangeres, componist en opperfeminist en was ooit ‘de blonde’ van cabaretduo Matroesjka. In theaterseizoen 2021-2022 staat Lisa in het theater met de hypermuzikale cabaretvoorstelling Extase.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link