Comedian Iris Rulkens maakt theaterdebuut

Comedian Iris Rulkens maakt theaterdebuut over verongelukte vader.

Comedian Iris Rulkens, bekend van haar ijzersterke imitaties van bekende en onbekende Nederlanders maakt dit najaar haar debuut in het theater. Op 6 november 2024 gaat haar eerste theatervoorstelling Hier is Iris Live in première in DeLaMar in Amsterdam. De show is een mix van persoonlijke verhalen, hilarische typetjes en mooie liedjes. Terugkerend thema is het overlijden van haar vader toen ze 11 maanden oud was. Hier is Iris Live is van eind september 2024 tot en met mei 2025 te zien in theaters door het hele land. De kaartverkoop is vandaag gestart op www.klicket.nl
‘Na het ongeluk van mijn vader ontpopte ik me als de entertainer van de familie, die rol heb ik eigenlijk nooit meer losgelaten. Ik heb er altijd van gedroomd om mijn typetjes, imitaties, liedjes én levensverhaal te bundelen in een theatershow en die droom komt nu uit.’ Iris Rulkens

Hier is Iris Live

In deze luchtige personaltyshow neemt Iris het publiek mee op een reis door haar persoonlijke leven, van kind naar pubertijd tot nu. Ze gooit alle kaarten op tafel en deelt openhartig haar ervaringen. Zo vertelt ze over hoe haar vader verongelukte toen ze nog maar 11 maanden oud was. Voor kleine Iris een valse start met grote gevolgen, waar onder andere haar drang om mensen aan het lachen te maken ontstond. Hier is Iris Live is een voorstelling vol humor, hilarische typetjes, daddy issues, grappige anekdotes, eerlijkheden, mooie liedjes, herkenbare struggles én een boodschap.

Regie: Lenneke Maas
Fotografie campagnebeeld: Alexia van der Meijden

Over Iris Rulkens

Iris (1991) wordt geroemd om haar hilarische typetjes en perfecte imitaties. Na de middelbare school volgde ze de theateropleiding in Eindhoven. In 2012 richtte ze haar eigen theaterschool Shine Productions op, om kinderen de spotlight te laten pakken. Tien jaar lang presenteerde ze verschillende (online) lifestyleprogramma’s op RTL, SBS en NPO. In 2020 raakte Iris’ carrière in een stroomversnelling en werd haar bereik groter en groter. Haar perfecte imitaties en hilarische typetjes gingen in no time het internet over. Met Hier is Iris Live maakt ze haar debuut in het theater.

Bekijk de volledige speellijst.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.