De cast van 14 de musical bekend gemaakt

14 de musical

Een ode aan de legendarische voetballer Johan Cruijff

De cast van 14 de musical bekend gemaakt

Deze week is de cast van 14 de musical, een ode is aan de legendarische voetballer Johan Cruijff, bekendgemaakt.

Porgy Franssen neemt de rol van coach Rinus Michels op zich. Milan Sekeris speelt de rol van Piet Keizer. Pepijn Schoneveld zal onder andere de rol van Cruijff’s schoonvader en zaakwaarnemer Cor Coster gaan spelen.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Tobias Nierop de rol van Johan Cruijff gaat spelen. Myrthe Burger zal de rol van zijn vrouw Danny vertolken. Daarnaast zullen Joy Wielkens, Mitch Wolterink, Ruth Sahertian, Sjoerd Spruijt, Jeske van de Staak, Wolter Weulink, Eva van der Post, Remco Sietsema en Gusta Geleijnse te zien zijn in 14 de musical.

Scriptschrijver en regisseur Tom de Ket: “Cruijff was in alles een innovator, een rebel. Zo ontwikkelde hij samen met Rinus Michels het totaalvoetbal. Dat kenmerkte zich door dynamiek, samenspel, snelle omschakelingen en positiewisselingen. Resultaat: spectaculair, aanvallend voetbal. Die principes zijn de inspiratie voor de regie van de voorstelling. 14 de musical wordt daarmee een gezamenlijke vertelling. Acteurs moeten dan ook snel kunnen schakelen en van rol kunnen wisselen. Dat vergt veel van onze cast. We switchen tijdens de voorstelling moeiteloos tussen stand-up, drama, videokunst, variété en popconcert. Dit dynamische geheel is volledig in de geest van Cruijff.”

14 de musical, een voorstelling gebaseerd op het leven van Johan Cruijff, is vanaf september 2021 te zien. De voorstellingen worden gespeeld binnen de coronamaatregelen (die dan gelden).

De musical gaat op zondag 25 september in première in het nieuwe AFAS Theater in Leusden.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link