De Lieve Vrouw

Lieve Vrouwestraat 13, 3811 BP Amersfoort | 033 422 6555 | Google maps

De Lieve Vrouw

De Lieve Vrouw is hét culturele huis voor podiumkunsten en film in Amersfoort, aan het mooiste plein van de historische binnenstad.

Vlakkevloertheater

In het intieme vlakkevloertheater krijgen jaarlijks circa 120 actuele, eigentijdse podiumkunsten de ruimte: theater, dans, muziek, gesprek of experiment.

In de drie huiselijke filmzalen (89, 60 en 45 stoelen) worden dagelijks de nieuwste internationale kwaliteitsfilms en documentaires in hoogwaardige digitale kwaliteit vertoond.

364 dagen per jaar kan je bij De Lieve Vrouw inspiratie opdoen, regelmatig begeleid door een inleiding of een nagesprek, zo mogelijk in aanwezigheid van de theater- of filmmakers. Kunst en cultuur dicht op de huid en op het netvlies, élke dag.

Daarnaast is De Lieve Vrouw ook een gastvrij en bij tijden bruisend café-restaurant, waar je kunt kunt napraten over films en voorstellingen, maar waar je ook zonder voorstelling welkom bent voor koffie, lunch, een hapje en een drankje. Het café voert o.a. een assortiment fairtrade koffie en thee, schenkt speciale bieren en beschikt over een zonnig terras.

Anders kijken

De Lieve Vrouw is continu in beweging. Met onze kleinschalige en vernieuwende programmering willen wij onze bezoekers inspireren, uitdagen of andere perspectieven bieden: anders kijken, naar jezelf en de wereld.

We bieden een inspirerend podium, waarop kunst maar ook maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen zichtbaar worden. We werken hiertoe intensief samen met onze Amersfoortse culturele partners, zoals Flint, FASadE, Kunsthal KAdE en Scholen in de Kunst. Daarnaast werken we samen met Amersfoortse (theater)makers en -initiatieven, en lokale, regionale en nationale podia en filminstellingen.

Agenda De Lieve Vrouw Amersfoort

Benieuwd naar de agenda van De Lieve Vrouw? Neem dan snel een kijkje bij de programmering!

Helaas, er zijn geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Contactgegevens De Lieve Vrouw Amersfoort

Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Telefoon: 033 422 65 55
E-mail: [email protected]

Website

 

Hoe beoordeel jij dit theater?

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.