De Nederlandse Dansdagen en NTR brengen met TV-programma ‘Dans met mij’

De Nederlandse Dansdagen en NTR brengen met TV-programma ‘Dans met mij’

Met Ambassadeurs van de Nederlands Dans: Igone de Jongh en Jan Kooijman.

Een ode aan de Nederlandse dans

De NTR en de Nederlandse Dansdagen dragen cultuur en in het bijzonder dans een warm hart toe. In het verleden hebben zij al vaker samengewerkt om de Nederlandse dans een podium te bieden. In 2020 slaan ze de handen opnieuw ineen. Juist dit jaar is het belangrijker dan ooit om de rijkdom en waarde van de Nederlandse dans te tonen aan een zo groot mogelijk publiek. Hiervoor introduceren de NTR en de Nederlandse Dansdagen de Ambassadeurs van de Nederlandse dans: Jan Kooijman en Igone de Jongh. Zij zullen in een exclusieve TV-uitzending, uitgezonden tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal, en in aanloop naar het festival, hun liefde voor de dans met heel Nederland delen.

In het 40-minuten durende programma zullen Igone en Jan in gesprek gaan met bijzondere gasten uit de danswereld. De titel van de uitzending is ‘Dans met mij’, een uitnodiging van deze twee bijzondere ambassadeurs aan Nederland om de waarde van deze prachtige kunstvorm dichterbij het publiek te brengen.

Igone en Jan over hun ambassadeurschap en het TV-programma ‘Dans met mij’:
‘In de dans liggen onze roots. Met deze sector zullen wij ons ook altijd verbonden blijven voelen. Het is een moeilijke tijd. De theaters hebben het zwaar, en daarmee de dansers en dansmakers ook. We kijken er daarom naar uit om samen, met elkaar, de NTR en de Nederlandse Dansdagen een inspirerende avond samen te stellen vol dans en dansgesprekken en om ons als ambassadeurs in te zetten voor deze prachtige kunstvorm. Zodat we kunnen laten zien hoe rijk Nederland, zelfs in moeilijke tijden, is aan mooie dans en getalenteerde makers en uitvoerenden.’

Het TV-programma ‘Dans met mij’ wordt geproduceerd door NTR en uitgezonden op zaterdag 3 oktober om 22:20u op NPO 2. En wordt daarna twee keer herhaald: Op zondag 4 oktober om 17.10 en op vrijdag 9 oktober om 13.40.

Houd de social mediakanalen van de Nederlandse Dansdagen in de gaten voor meer inspirerende verhalen rondom het ambassadeurschap van Igone de Jongh en Jan Kooijman.

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link