DE VERLEIDERS pakken tournee weer op in 2021 en maken podcast

DE VERLEIDERS pakken tournee weer op in 2021 en maken podcast

DE VERLEIDERS hebben niet stil gezeten. 

DE VERLEIDERS pakken tournee weer op in 2021 en maken podcast

De tour van de Verleiders-voorstelling Pandepaniek zal in januari 2021 verder opgepakt worden. Vanwege de sluiting van de theaters kan de voorstelling niet spelen t/m 18 november. Hierna zullen de theaters, volgens de huidige routekaart, open gaan voor 30 bezoekers; wat helaas niet rendabel is. Met dit in het vooruitzicht is daarom besloten om de tour in januari 2021 weer op te pakken. We hopen natuurlijk dat er dan weer meer kan.

In de tussentijd zitten DE VERLEIDERS niet stil en zijn zij een podcast begonnen: DE VERLEIDERS – de podcast. In deze podcast gaan Tom de Ket en George van Houts met filosofen, hoogleraren en prominenten in gesprek over de thema’s uit de voorstelling Pandepaniek. Onder anderen René ten Bos (filosoof), Renske Leijten (SP), Dirk Bezemer (hoogleraar) en Klaas van Egmond (hoogleraar) schuiven aan. Om de week wordt er op donderdag een nieuwe podcast gepubliceerd. Vandaag is de eerste aflevering te beluisteren via Spotify en Apple Podcast.

Tom de Ket: “Het was een lastig besluit, maar met de huidige vooruitzichten de minste van de vele kwaden. Het blijft voor ons nog spannend of het überhaupt mogelijk gaat zijn de tour op te starten in 2021. De politiek beslist of de theaters weer open gaan en over de bezoekersaantallen. In de tussentijd werken we verder aan de voorstelling en zoeken we naar andere manieren om met ons publiek in contact te blijven.”

George van Houts: “Het voelt verschrikkelijk om als theatermaker zonder podium te zitten. Omdat we niet op het toneel kunnen staan, hebben we met deze podcast een nieuw podium gevonden waarin we de thema’s uit de voorstelling kunnen bespreken. Want één ding staat als een paal boven water: dit moet besproken worden, en wel nu. We gaan uitgebreid in gesprek met interessante gasten en gaan diep in op o.a. de toeslagenaffaire van de Belastingdienst, inkomensongelijkheid en de huidige tijd.”

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link