De Verleiders verplaatsen theatertournee naar 2022

DE VERLEIDERS verplaatsen theatertournee naar 2022

De Verleiders verplaatsen theatertournee Pandepaniek

In de tussentijd maken ze podcast over thema’s uit de voorstelling Pandepaniek

Op de dag dat ze oorspronkelijk de laatste voorstelling van de tournee van Pandepaniek zouden spelen, maken DE VERLEIDERS en producent Bos Theaterproducties bekend dat de tournee één jaar opgeschoven wordt. De theatermakers blijven vooruitkijken en storten zich de komende periode op het herschrijven van het script. Zoals je van DE VERLEIDERS mag verwachten, blijft dat actueel. De afgelopen periode hebben makers van het eerste uur Tom de Ket en George van Houts podcasts gemaakt over verschillende thema’s die in de voorstelling aan bod komen. Deze zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en YouTube. De nieuwe tournee staat gepland van januari t/m juni 2022. De speellijst wordt op een later moment bekend gemaakt. Start kaartverkoop wisselt per theater.

Tom de Ket: “We balen flink van het feit dat we op dit moment niet mogen spelen. Vanaf 14 oktober ligt onze tournee stil en dat betekent dat we bij heropening van de theaters enorm veel voorstellingen moeten inhalen. Met de huidige vooruitzichten en andere projecten die acteurs hebben lopen gaat dat helaas niet lukken in het huidige theaterseizoen. Maar in 2022 komen we terug!”

George van Houts: “Met onze voorstelling Pandepaniek zaten we bovenop de actualiteit. Om op een alternatieve wijze in contact te blijven met ons publiek zijn we een podcast gestart, waarin we met verschillende wetenschappers en prominenten in gesprek gaan over thema’s als de toeslagenaffaire, geldcreatie, de gevolgen van jarenlang neoliberaalbeleid, Belastingparadijs Nederland, ongelijkheid en de coronacrisis. De huidige tijd is een enorme inspiratiebron. Er komen in deze crisis veel weeffouten in onze samenleving naar boven en die laten wij zeker niet onbesproken. Nu in de podcast en straks weer in het theater met een nieuw en actueel script.”

DE VERLEIDERS
DE VERLEIDERS maken actueel theater, met de diepgang van toneel en de urgentie en snelheid van cabaret. In alle delen worden belangrijke bestuurlijke kwesties op satirische wijze ontrafeld en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Pandepaniek is de 8ste voorstelling in de serie en wordt gespeeld door George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács. Al 415.000 bezoekers bezochten eerdere voorstellingen van DE VERLEIDERS zoals Door de bank genomen, Slikken en Stikken, #niksteverbergen en Female.

Foto: Raymond van Olphen

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link