Diederik Jekel gaat opnieuw de theaters in met ‘Eerste Hulp Bij Moeilijke Onderwerpen’

Ondanks de coronamaatregelen tijdens het vorige theaterseizoen was ‘Orde in de Chaos’ een succesvolle eerste theatertournee van wetenschapscommunicator en presentator Diederik Jekel. Met het vervolg ‘Eerste Hulp Bij Moeilijke Onderwerpen’ maakt hij moeilijke dingen makkelijk en behapbaar. De tournee loopt van 1 oktober 2022 tot en met 12 mei 2023.

Eerste Hulp bij Moeilijke Onderwerpen

Hoe vaak gaat het bij het koffiezetapparaat op je werk niet over grote onderwerpen zoals de oplossingen voor klimaatverandering, de stikstofcrisis of wat er nou precies voor de oerknal was? Gaan discussies op verjaardagen over lastige kwesties als ‘bestaat buitenaards leven’, ‘is kernenergie nuttig’, ‘waarom dromen we’, ‘hoe lossen we de huizencrisis op’, ‘wanneer nemen computers mijn baan over’ en ‘waarom worden vogels niet geëlektrocuteerd als ze op stroomleidingen zitten’? Deze en meer belangwekkende kwesties worden behandeld in Diederik’s nieuwe voorstelling: Eerste Hulp bij Moeilijke Onderwerpen. Eén avond en je kunt gegarandeerd meepraten over de belangrijkste onderwerpen die vandaag de dag spelen. Diederik legt met humor en simpele voorbeelden uit wat er speelt zodat het publiek zelf een standpunt in kan nemen.

Voorafgaand aan de voorstelling kan het publiek zelf vragen voor Diederik opschrijven en in een daarvoor bestemde EHBMO-doos stoppen. Deze vragen worden vervolgens tijdens de voorstelling door Diederik zo goed mogelijk beantwoord.

Klik hier voor een volledige speellijst.

Diederik Jekel

Diederik vertelt al ruim tien jaar lang over wetenschap op diverse plekken en op veel verschillende media. Op televisie presenteerde hij programma’s als De Kennis van Nu, Atlas, Focus, Professor Nicolai & Dr. Beckand en Jekel’s Jacht. Hij verscheen in programma’s als Wie is de Mol, De Verraders en wekelijks in Beat the Champions. Daarnaast vertelt hij veel over wetenschappelijke onderwerpen zoals Corona en ruimtevaart bij RTL Boulevard en schuift hij regelmatig aan bij talkshows als Jinek, OP1 en Renze. Hij maakt programma’s voor jong tot oud, is de stem van Brilsmurf in de Smurfen en het Verloren Dorp en heeft twee boeken geschreven en drie filmscenario’s. Hij geeft communicatietrainingen en workshops aan wetenschappers, werkt regelmatig als dagvoorzitter en heeft diverse podcast-series gemaakt over wetenschappelijke onderwerpen. Kortom een veelzijdig spreker die alles wat hij de afgelopen jaren geleerd heeft over communicatie nu gaat inzetten om de moeilijkste onderwerpen te behapstukken.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.