Dr Anton Philipszaal Lucent Danstheater Den Haag

Dr Anton Philipszaal Lucent Danstheater Den Haag

In Den Haag vindt u de Dr Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater. Beide zalen zijn gevestigd in één gebouw aan het Spuiplein. De zalen zijn in 1987 gebouwd.

Unieke zaal

De Dr Anton Philipszaal is ontworpen door Dick van Mourik en Peter Vermeulen. De theaterzaal heeft een unieke akoestische vormgeving en er is ruimte voor 1890 bezoekers.

Muziekstijlen

De nieuwste techniek in de zaal zorgt er voor dat alle muziekstijlen tot hun recht komen. Het Residentie Orkest is het huisgezelschap van de Dr Anton Philipszaal, het Nederlands Dans Theater is het huisgezelschap van het Lucent Danstheater. Deze zaal is een ontwerp van architect Rem Koolhaas, waarmee hij zich internationaal vestigde.

De zaal herbergt 1.001 stoelen die alle een goed zicht op het toneel hebben.

Theaterrestaurant LDT

Daarnaast is er een theaterrestaurant waar u heerlijk kunt eten. Het fraaie panorama-uitzicht over het Spuiplein en de warme inrichting nodigen uit tot een heerlijk diner op uw theateravond.

Agenda LDT

Jaarlijks vindt er een groot aantal voorstellingen plaats, zowel klassieke concerten, theaterconcerten, dansvoorstellingen, opera’s, musicals en familievoorstellingen.

Contactgegevens Dr Anton Philipszaal Lucent Danstheater Den Haag

Spuiplein 150 2511 DG Den Haag
Telefoon: 070 – 880 03 00
E-mail: [email protected]
Website