Duitse rockzangeres Nico geëerd in Nederlands theaterstuk

Duitse rockzangeres Nico geëerd in Nederlands theaterstuk

Duitse rockzangeres Nico geëerd in Nederlands theaterstuk
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

De Nederlandse regisseur Sytske van der Ster gaat een muzikale theatervoorstelling maken over Duitse zangeres en actrice Nico. Het stuk Nico: Sirene of the Sixties beleeft de wereldpremière half augustus op het Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Het is de bedoeling dat de voorstelling daarna over de wereld gaat reizen, langs steden die belangrijk waren voor Nico.

Nico (1938-1988) was een Duits model dat via Andy Warhol in de iconische rockband The Velvet Underground terechtkwam. Haar rijzige gestalte en haar unieke zware, lage stem maakten diepe indruk in de internationale kunst- en modescene van de jaren zestig. De band verwierf wereldfaam en de plaat The Velvet Underground & Nico geldt als een van de meest succesvolle albums aller tijden.

De hoofdrollen in de voorstelling worden gespeeld door actrice Jolanda van den Berg en muzikant Helge Slikker. Het stuk is geschreven door Hannah van Wieringen en wordt geregisseerd door Sytske van der Ster. Zij kreeg als actrice bekendheid dankzij de serie De Co-Assistent en de musical Minoes. ,,Ik had twee dromen: regisseur en musicalster worden”, vertelt ze. ,,Als ik in toneelstukken speel, bemoei ik me altijd met het werk van de regisseur. De tijd leek me rijp om eens te kijken wat er gebeurt als ik daadwerkelijk de leiding over een stuk in handen neem.”

Het stuk is van 10 tot en met 14 augustus vier maal per dag te zien op het Theaterfestival Boulevard. De voorstelling is te zien in een Nederlandse en een Engelstalige versie. Het gezelschap is op de website Voordekunst een crowdfunding begonnen om het project, dat 5500 euro kost, te financieren.

Nico: Sirene of the Sixties is overigens niet de eerste theaterproductie over de markante zangeres. Choreograaf Ed Wubbe maakte al twee dansvoorstellingen waarvoor hij zich liet inspireren door het turbulente leven en de bijzondere carrière van Nico.

Bron + afbeelding: AD.nl

Duitse rockzangeres Nico geëerd in Nederlands theaterstuk
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sort by:

Be the first to leave a review.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Pin It on Pinterest

Deel pagina