Een muzikale start van 2022 met Phion

Een muzikale start van 2022 met Phion

In lijn met de huidige geldende coronamaatregelen heeft Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel de lopende kerstconcert reeks en de geplande nieuwjaarsconcerten geannuleerd. Omdat we van mening zijn dat muziek juist in deze hectische tijd van onschatbare waarde is en troost en verlichting kan bieden, hebben we twee mooie alternatieven voor de komende periode. Het nieuwjaarsconcert met Laetitia Gerards en Raoul Steffani wordt uitgezonden via NPO Radio 4, Het Zondagochtendconcert. Daarnaast beleeft de documentaire Phion: met hart en Ziel zijn première.

We realiseren ons dat niets de beleving én ervaring van een live symfonisch concert vervangt, toch zijn we blij dat we een vorm hebben gevonden om Phion in de huiskamers van Nederland te laten klinken. We wensen jullie fijne feestdagen en een heel goed 2022. Dat in het nieuwe jaar live symfonische muziek weer volop mag klinken!

Het Zondagochtend Concert bij NPO Radio 4

Op zondag 2 januari speelt Phion in Het Concertgebouw in Amsterdam het geplande nieuwjaarsconcert Operettegala met Laetitia Gerards en Raoul Steffani (uiteraard zonder publiek).
Dit concert wordt opgenomen en uitgezonden in de serie NPO Radio 4 Zondagochtendconcerten. Vanaf 12.45 geniet je thuis van een spetterend programma vol schitterende melodieën en dansen uit de Franse en Weense opera en operette.

Documentaire met Hart en Ziel

Een persoonlijke en bevlogen inkijk in de wereld van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Vol passie en toewijding vertellen musici en medewerkers over hoe hun leven eruit ziet en geven ze een kijkje achter de schermen. Van dagelijks repeteren en in conditie blijven, van ‘gewoon’ partners zijn naar collega’s worden na een fusie. En hoe is het om elke keer weer een topprestatie te leveren in de concertzaal? De documentaire Met Hart en Ziel legt het bloot en brengt de magische wereld van symfonische muziek tot leven. Uitgezonden via RTV Oost en Omroep Gelderland

Gegevens

Documentaire; Phion Met Hart en Ziel
RTV Oost 01.01 om 20:00 uur, of via Uitzending Gemist
Omroep Gelderland 03.01 en 04.01 om 17.20 uur (2 delen), of via Uitzending Gemist
Première YouTube op 03.01 en 04.01 vanaf 16.00 uur

Operettegala met Laetitia Gerards & Raoul Steffani
NPO Radio 4 Zondagochtendconcert 02.01 vanaf 12.45 uur

Leuk om te lezen