Een vlinder van sneeuw – Een voorstelling door de Veenfabriek

Een vlinder van sneeuw - Een voorstelling door de Veenfabriek

Een voorstelling om naar te luisteren door muziektheatergezelschap de Veenfabriek

Een vlinder van sneeuw

Jannemieke Caspers won in 2019 het TheaterTekstTalent Stipendium. In november brengt de Veenfabriek voor de eerste keer haar tekst Een vlinder van sneeuw als live hoorspel. Een zwart komische, muzikale puzzel voor vijf acteurs en twee muzikanten in de regie van Joeri Vos. De voorstelling gaat op 17 november in première in Theater Kikker in Utrecht en tourt daarna naar Leiden, Den Haag en Amsterdam.

In Een vlinder van sneeuw brengen vijf vertellers -met vallen en opstaan- een keten van gebeurtenissen ten ge- hore. Beginnend bij een mishandeling van een onschuldige grafdelver, via een verkeerd geïnterpreteerd politiek statement, langs een ogenschijnlijk willekeurige ontmoeting in een uitgestorven stad, en een zoekende massa in de nacht, naar de minister die de landsgrenzen gaat sluiten, eindigend op een begraafplaats waar de grafdelver met wie het allemaal begon, een ingrijpend besluit neemt.

Een vlinder van sneeuw is een zwart komische, muzikale puzzel over wat er eerst was, en daarna kwam, of wel- licht toch al eerder kwam en daarna pas was. Of andersom. Zoiets. Een stuk over passief en actief handelen en de onoverzichtelijkheid van het effect op je eigen leven en dat van anderen.

Live hoorspel

Een vlinder van sneeuw is een voorstelling om naar te luisteren. Maar de voorstelling is ook geschikt voor men- sen die kunnen zien: het innovatieve, interactieve decor gemaakt door Veenfabriek Ontdekking Simon Boer biedt verschillende perspectieven op de puzzel die Een vlinder van sneeuw is.

En, mocht de ontwikkeling van het coronavirus roet in het eten gooien, dan leent Een vlinder van sneeuw zich ook voor online alternatieven.

TheaterTekstTalent Stipendium

In 2019 won toneelschrijver Jannemieke Caspers het TheaterTekstTalent Stipendium voor haar plan Een vlinder van sneeuw. Met behulp van het stipendium kon ze de tekst schrijven. Het TheaterTekstTalent Stipendium is een initiatief van Stichting de Versterking en het Prins Bernhard Cultuurfonds met als doel een kwaliteitsimpuls aan de hedendaagse Nederlandse theatersector te geven.

De Ontdekkingen

Simon Boer en Niki Verkaar zijn twee van De Ontdekkingen van 2019 | 2020. Samen met Gerjan Piksen behoren ze tot de toptalenten die de Veenfabriek voor twee jaar naar Leiden heeft gehaald.

Credits
tekst | Jannemieke Caspers
regie | Joeri Vos
met Titus Boonstra, Reinout Bussemaker, Jacobien Elffers, Roland Haufe, John van Oostrum, Niki Verkaar, Bastiaan Woltjer vormgeving | Simon Boer

Speeldata

17 november 2020 | Theater Kikker, Utrecht.
23 november 2020 | Stadsgehoorzaal Leiden.
25 en 26 november 2020 | HNT Theater aan het Spui, Den Haag.
8 en 9 december 2020 | Frascati, Amsterdam.

Meer informatie: www.veenfabriek.nl

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link