Festival Op de grens

Van Schurkenbiefstuk tot literaire boyband. Dit en meer is te zien op Festival Op de grens op 9 en 10 september

Festival Op de grens

Het tweede weekend van september wordt de Markt in Roosendaal weer ‘het terrein van’ Festival Op de grens. De inmiddels vaste ingrediënten van hét West-Brabantse nazomerfestival zijn straattheater, cafétheater en voorstellingen in theatertenten. Nieuw dit jaar zijn de dagpassen die worden verkocht. De kaartverkoop voor het festival op 9 en 10 september start op zaterdag 3 juni.

Cafétheater: pay what you can
Maar liefst vier cafés zijn het podium voor theatervoorstellingen van jonge, talentvolle makers: De Kompaen, Het Wapen van Roosendaal, Sjoes en De Raatskelder. Voor dit cafétheater werkt het festival met het zogenaamde pay what you can principe: de bezoeker doet na afloop een donatie naar draagkracht. Alle donaties gaan rechtstreeks naar de bezochte voorstelling.

Straattheater en theatertenten
Festivalbezoekers maar ook nietsvermoedend ‘binnenstadspubliek’ kunnen stuiten op allerlei straattheateracts. Gezelschap Actic presenteert theatrale acts en installaties, zoals de Applausdouche en een wel heel speciale uitvoering van de Canta. Gegarandeerde eyecatchers zijn de theatrale festivaltenten die op de Markt komen te staan. Hier zijn voorstellingen te zien van onder anderen Janna Handgraaf, Lucas de Waard & Oscar Kocken en BOYBAND | de literaire boyband die literatuur maakt voor in de spotlights. In zijn zelf meegebrachte tent brengt Daan Mathot een indrukwekkende voorstelling die het publiek bekijkt via een spiegel. De straattheateracts en ook een aantal voorstellingen in de theatertenten zijn geschikt voor jong en oud.

Schurkenbiefstuk
Voor het eerst heeft het festival een muzikale afsluiter op de zaterdagavond vanaf het podium voor het Raadhuis. Vanuit een prachtige tot dj-booth omgebouwde NSU 1000c uit 1967 draaien de Schurkenbiefstuk dj’s vanaf 22.00 uur exotische tunes vanaf origineel vinyl en vanaf een unieke tropische mobiele setting.

Dagpas
Publiek kan dit jaar geen tickets kopen voor losse voorstellingen. In plaats daarvan verkoopt het festival dagpassen waarmee bezoekers op één dag alle voorstellingen kunnen zien. Een pas kost € 20 per dag per persoon voor iedereen vanaf 18 jaar. Bezoekers jonger dan 18 jaar betalen € 10 per dag per persoon.

Verkoop start zaterdag 3 juni
Vanaf zaterdag 3 juni gaan de dagpassen in verkoop via de vernieuwde website van het festival: www.fodg.nl. Het festivalprogramma wordt ook vanaf die dag gepresenteerd op de website.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.