Ter gelegenheid van 100 jaar Sonneveld – Theatervoorstelling Telkens weer Het dorp

Ter gelegenheid van 100 jaar Sonneveld - Theatervoorstelling Telkens weer Het dorp

Ter gelegenheid van 100 jaar Sonneveld – Theatervoorstelling Telkens weer Het dorp
5 -------- (1 stem)
Beoordeling

Ter gelegenheid van 100 jaar Sonneveld speelt exclusief in het Zonnehuis Theater de Theatervoorstelling Telkens weer Het dorp met Frans Mulder en Vera Mann.

100 jaar Sonneveld

Woensdag 28 juni aanstaande is het honderd jaar geleden dat zanger, cabaretier en acteur Wim Sonneveld geboren werd. Stichting Zonnehuis Muziektheater grijpt deze gelegenheid aan en brengt Telkens weer Het dorp in juni naar Theater Het Zonnehuis in Amsterdam. Deze muzikale hommage aan Wim Sonneveld en tekstschrijver Friso Wiegersma wordt verzorgd door Frans Mulder, Vera Mann, Mitch Wolterink en Julia Herfst. Het live combo staat onder leiding van Ruud Bos die als pianist, arrangeur en componist veelvuldig samenwerkte met Sonneveld.

Telkens weer Het dorp

Wie kent ze niet? De Nederlandse evergreens Het dorp, Lieveling, Josefien en Moeder, ik wil bij de revue. Het zijn nummers waarmee Sonneveld grote bekendheid verwierf en die allemaal geschreven werden door zijn levenspartner Wiegersma. Ter gelegenheid van Sonnevelds honderdste verjaardag worden hun tijdloze klassiekers gebracht door vier topvocalisten, twee generaties, uit de cabaret- en musicalwereld.

Telkens weer Het dorp was eerder te zien in 2003 en werd destijds louter enthousiast ontvangen door pers en publiek. Een creatief team, bestaande uit Hans van der Woude (repertoire advies), Ruud Bos (muzikale leiding en arrangementen), Frans Mulder (regie), Chiara Re (staging) en Maarten Voogel (producent), bewerkt het origineel tot een frisse versie rondom de honderdste geboortedag van Sonneveld. Naast losse nummers komt ook De Kleine Parade – een productie van Sonneveld en Wiegersma die behoort tot de eerste generatie musicals van Nederlandse makelij – als minimusical voorbij. Alette Kraan verzorgt de kostuums.

Theater Het Zonnehuis

Telkens weer Het dorp is te zien in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord op 13, 14, 20, 21, 27 en 28 juni om 20.15 uur. Op woensdagen is er tevens een matinee om 14.30 uur. Kaarten zijn vanaf €14,50 te koop via www.zonnehuismuziektheater.nl.

Foto: Bob Bronshoff

Ter gelegenheid van 100 jaar Sonneveld – Theatervoorstelling Telkens weer Het dorp
5 -------- (1 stem)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link

Pin It on Pinterest

Deel pagina